Hevder dette er verdensmesterens EM-drakt: - Kan det virkelig stemme?

Gråstripete og ... neongrønn?

LEKKET?: Tyske Express skal i dag ha lekket det som er Tysklands bortedrakt i EM i 2016. Det er ikke alle som synes den er like lekker. Vi vet dog ikke hva Tysklands mestscorende, Miroslav Klose (bildet), mener. Foto: AFP/Skjermdump Twitter
LEKKET?: Tyske Express skal i dag ha lekket det som er Tysklands bortedrakt i EM i 2016. Det er ikke alle som synes den er like lekker. Vi vet dog ikke hva Tysklands mestscorende, Miroslav Klose (bildet), mener. Foto: AFP/Skjermdump Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyskland ble verdensmestere på overbevisende måte i Brasil for et drøyt år siden. Når EM arrangeres i Frankrike om ett år, er naturligvis «Die Mannschaft» storfavoritter til å ta enda et trofe.

Men i dag kunne avisa Express avsløre draktene det tyske landslaget tilsynelatende skal kle seg i under turneringen. Det faller ikke i god jord hos den tyske fotballfansen.

Den gråstripete og grønne trøya er designet av Adidas, og skal brukes som bortedrakt. På baksiden er den helt neongrønn. Den tradisjonelle hvite trøya beholdes som hjemmedrakt.

Tabloidavisa Bild spør seg selv om dette er en spøk, og kaller drakta heslig. Derfor spurte de designeren:

- Når det gjelder utformingen av de nye draktene, følger vi i utgangspunktet en ide som er utarbeidet i samarbeid med vår partner i det tyske forbundet. Vi var opptatt av å gå nye veier i både design og presentasjon, sier Oliver Brueggen, mediesjef i Adidas.


Avisa har også satt ut en avstemning, der i skrivende stund 68 % mener at drakta er den hesligste landslagsdrakta Tyskland noensinne har hatt, mens de resterende 32 % mener det motsatte.

På nettstedet Twitter er det flere som raser mot den nye bortedrakta:

- Egentlig skulle jeg sove. Så så jeg DFBs nye bortedrakt. Sjokket holder meg våken, skriver Trainer Baade.

- Hvem er egentlig ansvarlig for designet her? Jeg ville gått til sak, skriver Mukelinho.

Draktsettet blir ifølge Bild offentlig presentert 11. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer