SNART RETTSSAK: Oscar Pistorius skal i neste uke i retten etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble drept i parets bolig i fjor.  Foto: EPA/FRENNIE SHIVAMBU
SNART RETTSSAK: Oscar Pistorius skal i neste uke i retten etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble drept i parets bolig i fjor. Foto: EPA/FRENNIE SHIVAMBUVis mer

Hevder dette skal avsløre sannheten om Pistorius

Får hjelp av PR-agent før rettssaken.

(Dagbladet): Oscar Pistorius skal møte i retten 3. mars etter at han skjøt kjæresten Reeva Steenkamp 14. februar i fjor.

Rettssaken blir filmet og varer fram til 20. mars, ifølge sørafrikanske Mail & Guardian.

Rett før rettssaken starter har Pistorius' PR-folk laget en Twitter-konto som hevder å komme med det de omtaler som «sannheten».

I RETTEN. Dette bildet er av Oscar Pistorius under høring i august i fjor. Foto:   EPA/STR
I RETTEN. Dette bildet er av Oscar Pistorius under høring i august i fjor. Foto: EPA/STR Vis mer

De skriver blant annet

- Sannheten skal seire. Uskyldig til det motsatte er bevist.

- Vil avsløre Selv om dette kan provosere de pårørende, vil folkene rundt Pistorius bruke sine egne metoder for å få fram synspunkter via nettstedet Twitter.

Kontoen ble opprettet søndag og har i løpet av to døgn fått over 20 000 såkalte følgere.

PROFIL: Oscar Pistorius var kjent som verdens raskeste mann uten bein. Foto :AP Photo/Anja Niedringhaus, File
PROFIL: Oscar Pistorius var kjent som verdens raskeste mann uten bein. Foto :AP Photo/Anja Niedringhaus, File Vis mer

- Vi SKAL publisere sannheten og avsløre folk med andre motiver, tvitret kontoen.

Denne tweeten ble senere slettet, skriver Daily Mail.

Ifølge sørafrikanske Times er det PR-agenten Anneliese Burgess og Pistorius' familie som står bak kontoen.

Hevder dette skal avsløre sannheten om Pistorius

Advokaten Emma Sadleir, som er spesialist på sosiale medier, hevder det ikke er noe ulovlig med slike ytringer på sosiale medier.

- Men det vanligste er at tiltalte ikke sier noe utenfor retten, sier Sadleir.

Etterlyste beviser Pistorius, også kalt «Blade Runner», var en av Sør-Afrikas aller største idrettshelter og ble internasjonalt kjent som verdens raskeste mann uten bein.

Kjæresten Reeva Steenkamp ble skutt og drept på valentinsdagen i fjor. I retten innrømmet Pistorius at han skjøt Steenkamp, men at han trodde det var en innbruddstyv som hadde tatt seg inn i parets bolig.

- Jeg har blitt utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm. pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, fortalte Pistorius i retten.

Under rettssaken i fjor hevdet forsvarer Barry Roux flere ganger at aktor ikke hadde noen konkrete bevis for overlagt drap.

14. feburar i år, på ettårsdagen etter Reeva Steenkamps død, sendte han en hilsen til kjæresten, via sin egen hjemmeside.

- Ingen ord kan beskrive mine følelser rundt den fryktelige ulykken som har forårsaket så mye hjertesorg for alle som virkelig elsket - og elsker Reeva, skrev Pistorius.