Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder dommer kom med bisart ønske: - Dette er VM, ikke et sirkus

Nå slår FIFA tilbake mot spekulasjonene om at dommeren i kampen mellom Portugal og Marokko skal ha bedt om drakta til Pepe.

FÅR KRITIKK: Den amerikanske dommeren Mark Geiger snakker med Mehdi Benatia (t.h.) og Pepe (t.v.) under kampen mellom Marokko og Portugal. José Fonte er fredsmegler. Foto: AFP PHOTO / Francisco LEONG / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Den amerikanske dommeren Mark Geiger snakker med Mehdi Benatia (t.h.) og Pepe (t.v.) under kampen mellom Marokko og Portugal. José Fonte er fredsmegler. Foto: AFP PHOTO / Francisco LEONG / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): Gårsdagens dommer i kampen, Mark Geiger, blir beskyldt for å ha bedt om å få drakta til Pepe etter kampen.

Det er Marokkos Nordin Amrabat som har satt i gang spekulasjonene, etter at han uttalte følgende til nederlandske NOS etter kampen her i Moskva:

- Jeg vet ikke hva han er vant til, men han var veldig imponert over Cristiano Ronaldo, og jeg hørte Pepe si at han hadde bedt om drakta hans i den første omgangen.

- Dette er et VM, ikke et sirkus, skal Amrabat ha uttalt, ifølge nyhetsbyrået AP.

Pepe var ikke interessert i å snakke med noen journalister i pressesonen etter kampen. Kun da en journalist ønsket å ta et bilde med ham, stoppet han opp for å bli avbildet.

VM-STUDIO: Tidligere Belgia-proff Rune Lange gjester i dag Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

FIFA slår tilbake

FIFA slår nå tilbake mot beskyldningene, og hevder at dommer Mark Geiger oppførte seg «profesjonelt og eksemplarisk».

- Mr. Geiger benekter disse anklagene sterkt og sier bestemt at han aldri ba om noe slikt, heter det i en uttalelse fra FIFA.

- FIFA fordømmer disse beskyldningene som angivelig kommer fra et medlem av det marokkanske laget, heter det videre.

Det ble først meldt at Geiger hadde bedt om drakta til matchvinner Cristiano Ronaldo, men det viste seg å være feilinformasjon.

Fikk kritikk

Pepe skapte også andre overskrifter i går, da han kastet seg teatralsk til bakken etter å ha fått en klapp på skuldra to ganger av Marokkos Mehdi Benatia i kampen.

Hendelsen skapte mye irritasjon i sosiale medier, hvor Pepe fikk det glatte lag.

Juventus-spiller Benatia var mer rolig når han snakket om situasjonen etter 1-0-seieren til Portugal.

- Alle kjenner Pepe. Han har gjort mange forskjellige ting i løpet av sin 15 år lange karriere. han er en god spiller, men noen ganger skjer disse tingene, sier Benatia diplomatisk i pressesonen etter kampen.

Marokko er ute av VM etter to strake tap, mens Portugal og Spania ligger an til å avansere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!