Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder dopingprøve gjorde spiss syk

I Asia-mesterskapet.

SYK. Jordan har levert en formell klage til Asia-mesterskapet etter at Ahmad Hayel skal ha blitt syk av en dopingprøve. Foto: AFP PHOTO / Saeed KHAN
SYK. Jordan har levert en formell klage til Asia-mesterskapet etter at Ahmad Hayel skal ha blitt syk av en dopingprøve. Foto: AFP PHOTO / Saeed KHAN Vis mer

Jordan har levert en formell klage til Asia-mesterskapet etter at en av deres spillere angivelig skal ha blitt syk av en dopingprøve.

Spissen Ahmad Hayel står i fare for å miste kampen mot Palestina fredag etter at han måtte drikke flere liter vann da han skulle levere urinprøve etter 0-1-tapet mot Irak mandag. Ifølge Jordans fotballforbund skal spissen ha blitt svimmel og kastet opp.

- Fasilitetene var ikke gode nok og temperaturen i testrommet var veldig lav. Spilleren måtte drikke mye vann og kastet opp. Vi måtte ta ham tilbake til i rullestol i vår egen bil. Deretter måtte vi overvåke spilleren helt til morgenen etter, sa generalsekretær Fadi Zureikat.

Lagets lege utdypet hva som skjedde med spissen.

- Han var en av to spillere som ble valgt til en tilfeldig dopingtest. Hayel var ikke i stand til å levere en prøve, noe som er normalt fordi han hadde mistet mye væske under kampen og behøvde tid for å gjenopprette væskebalansen, sa Adel Skirji.

- Da de prøvde å få ham til å drikke mye vann på kort tid, reduserte det kroppstemperaturen, og han begynte å kaste opp og føle seg svimmel, fortsatte han.

Arrangørene har ikke kommentert Jordans anklager.

(NTB)