Hevder dopingprøve gjorde spiss syk

I Asia-mesterskapet.

SYK. Jordan har levert en formell klage til Asia-mesterskapet etter at Ahmad Hayel skal ha blitt syk av en dopingprøve. Foto: AFP PHOTO / Saeed KHAN
SYK. Jordan har levert en formell klage til Asia-mesterskapet etter at Ahmad Hayel skal ha blitt syk av en dopingprøve. Foto: AFP PHOTO / Saeed KHAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jordan har levert en formell klage til Asia-mesterskapet etter at en av deres spillere angivelig skal ha blitt syk av en dopingprøve.

Spissen Ahmad Hayel står i fare for å miste kampen mot Palestina fredag etter at han måtte drikke flere liter vann da han skulle levere urinprøve etter 0-1-tapet mot Irak mandag. Ifølge Jordans fotballforbund skal spissen ha blitt svimmel og kastet opp.

- Fasilitetene var ikke gode nok og temperaturen i testrommet var veldig lav. Spilleren måtte drikke mye vann og kastet opp. Vi måtte ta ham tilbake til i rullestol i vår egen bil. Deretter måtte vi overvåke spilleren helt til morgenen etter, sa generalsekretær Fadi Zureikat.

Lagets lege utdypet hva som skjedde med spissen.

- Han var en av to spillere som ble valgt til en tilfeldig dopingtest. Hayel var ikke i stand til å levere en prøve, noe som er normalt fordi han hadde mistet mye væske under kampen og behøvde tid for å gjenopprette væskebalansen, sa Adel Skirji.

- Da de prøvde å få ham til å drikke mye vann på kort tid, reduserte det kroppstemperaturen, og han begynte å kaste opp og føle seg svimmel, fortsatte han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer