<strong>TELLER NED:</strong> Erling Braut Haaland og Norge teller ned til storkampen mot Serbia torsdag. Her fra trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem
TELLER NED: Erling Braut Haaland og Norge teller ned til storkampen mot Serbia torsdag. Her fra trening på Ullevaal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Norge - Serbia, kl. 20.45 torsdag

Hevder Dortmund skjelver

- Håper Erling ikke kommer skadet eller altfor sliten tilbake, sier sportsdirektør Michael Zorc.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Serbia, kl. 20.45 torsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Tre landskamper på under ei uke: Det minner om rovdrift på Erling Braut Haaland (20) og de norske landslagsspillerne. Og i Borussia Dortmund går alarmklokkene:

- Erling vil alltid spille. Naturligvis håper jeg at han fortsetter å score. Men jeg håper også at han ikke kommer skadet eller altfor sliten tilbake, forteller Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc, til storavisa Bild.

Til Dagbladet sier Haaland om de tre kommende kampene:

- Det passer meg fint. Jeg har spilt mange kamper siden sist jeg var her (på landslagssamling). Jeg er klar for tre landskamper.

<strong>I OVERSKRIFTENE:</strong> Erling Braut Haaland dominerer tyske overskrifter etter to nye mål mot Freiburg i helga. Her fra storavisa Bild. «BVB-bekymring for Haaland», heter det. Avisa omtaler en potensiell rovdrivt på nordmannen de neste dagene. Norge spiller tre landskamper på under ei uke.
I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland dominerer tyske overskrifter etter to nye mål mot Freiburg i helga. Her fra storavisa Bild. «BVB-bekymring for Haaland», heter det. Avisa omtaler en potensiell rovdrivt på nordmannen de neste dagene. Norge spiller tre landskamper på under ei uke. Vis mer

Det starter på torsdag. Da er Serbia motstander i EM-playoff på Ullevaal. Tre dager seinere - på søndag - er Romania motstander i Nations League. Ytterligere tre dager seinere - på onsdag - venter Nord-Irland, også dette i Nations League. Alle kampene går på Ullevaal.

Vanligvis ønsker fotballtrenere minimum tre dagers restitusjon mellom kamper. Men her blir det bare to dagers hvile, noe som kan gjøre spillerne mer utsatt for skader.

Når Haaland kommer tilbake til Tyskland, venter Hoffenheim borte den påfølgende lørdagen.

<strong>BEKYMRET:</strong> Sportsdirektør Michael Zorc. Foto: NTB
BEKYMRET: Sportsdirektør Michael Zorc. Foto: NTB Vis mer

- BVB-bekymring for Haaland, skriver Bild.

- Nå begynner den skjelvende tida i Dortmund. Erling Haaland reiser til tre landskamper i Norge. Å droppe en av kampene kommer ikke på tale.

Skrekken er å få en skadet storstjerne tilbake. Nordmannen er toppscorer i klubben med fire Bundesliga-mål denne sesongen. Årsaken til at landskampene har hopet seg opp, er at Norge-Serbia skulle vært spilt i mars. Men dette satte coronaviruset en stopper for.

- Erling er et fenomen, sier sportsdirektør Zorc.

- Når han løper mot mål, er det naturkrefter i bevegelse. Venstrefoten hans er et utrolig våpen. Han har en ubegripelig presisjon i avslutningene.

Haaland har vært Europas kanskje heteste angriper det siste året. Det synes åpenbart at han kommer til å starte mot Serbia, den viktigste av de tre kampene.

Vinneren møter Skottland eller Israel, og det handler om billett til EM-sluttspillet neste sommer.

<strong>I GODT HUMØR:</strong> Erling Braut Haaland benyttet deler av mandagens trening til å sykle. Foto: Bjørn Langsem
I GODT HUMØR: Erling Braut Haaland benyttet deler av mandagens trening til å sykle. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Så ufattelig mye står på spill mot Serbia, at klyping, ballespark og andre ufine knep kan bli noen av ingrediensene på et glohett Ullevaal torsdag.

Men Haaland lar seg ikke skremme:

- Balkan-gutta … jeg tror det skal bli en interessant og tøff kamp. Mye står på spill. Selvfølgelig skal det bli en intens kamp. Men jeg frykter ikke grisespill spesielt fra dem.

Trener Lars Lagerbäck sier:

- Vi vet at vi møter et erfarent lag. Blant erfarne spillere forekommer det «trashtalk». Det skal vi være forberedt på. Om det skjer noe, skal vi være ekstremt godt forberedt. Jeg så Erling holdt seg helt kald da de forsøkte å provosere ham i en ligakamp (mot Augsburg). Det er sånn vi skal opptre, gi dem et hånende flir. Men jeg tror ikke det blir så tøft. Jeg tror du kommer til å se en ganske ren kamp.

Start torsdag: 20.45.

- Det er bare å gi ham ballen. Så regner jeg med at han dunker inn et par mål, sier Martin Ødegaard om Haaland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer