Hevder Dortmund vil doble Haalands lønn

I et siste forsøk på å beholde nordmannen.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland er tilsynelatende ønsket av de fleste storklubbene i Europa. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland er tilsynelatende ønsket av de fleste storklubbene i Europa. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland (21) er ifølge tyske medier på plass i spanske Marbella i disse dager, der han jobber for å bli klar til kamp igjen.

Angriperen har blant annet med seg en fysioterapeut fra Borussia Dortmund på turen, i håp om å bli kvitt lårskaden som plager ham så fort som mulig.

Familievenn og støttespiller Ivar Eggja la ut bildet under på Instagram for tre dager siden.

Samtidig melder den tyske avisa Bild at Dortmund ønsker å gi nordmannen en forbedret kontrakt - i et forsøk på å beholde ham.

«Slik kjemper Borussia Dortmund for superstjerna», skriver Bild, som mener det er «et lite håp» om at han blir værende på Signal Iduna Park.

Ifølge avisa ønsker klubben å nesten doble lønna hans fra åtte millioner euro (rundt 80 millioner kroner) i året, til 15 millioner euro (rundt 150 millioner kroner).

- Må ta neste steg

Haalands kontrakt går først ut 30. juni 2024, men 20-åringen har en klausul som gjør at klubber kan hente ham på «billigsalg» allerede til sommeren.

- Ifølge min informasjon er klausulen på rundt 75 millioner euro. Men det kommer an på hva han leverer i Dortmund, og det kan øke til 85 millioner euro eller noe slik, sa Ruhr Nachrichten-journalist Jürgen Koers nylig til Dagbladet.

Dersom den tyske klubben skal unngå at det skjer, må de sannsynligvis få Haaland til å skrive under en ny kontrakt slik at den gjeldende klausulen opphører.

Koers følger Dortmund og Haaland tett, og tror den norske spissen forlater de gulsvarte til sommeren.

- Jeg er redd for det, ja. Dortmund er en fantastisk klubb, som kanskje er topp-10 i Europa, men ikke topp-3. Han må ta neste steg for å bli bedre. Finansieringen er også en faktor, men det er ikke den største faktoren. Han vil mer, han ønsker å vinne internasjonale titler, mente Koers.

Spillernes lønninger holdes som oftest internt, men det hender at tall lekkes til pressen - særlig på de største stjernene i fotballsirkuset.

Gigantsummer

Storklubbene ligger langflate for Haaland, som høyst sannsynlig vil få en langt høyere lønning den dagen han forlater Borussia Dortmund.

Denne uka hevdet italienske Gazzetta dello Sport, gjengitt av spanske Marca, at Haaland-agent Mino Raiola vil be om en årslønn på 50 millioner euro for spilleren (rundt 500 millioner kroner), dersom den franske storklubben PSG skulle forsøke å lokke til seg Haaland.

Raiola har selv gått ut og kalt mange av lønnsryktene de siste månedene for «fake news», helt siden Haaland var på «frierferd» til flere av storklubbene.

Det har de siste dagene blitt rapportert at PSG ønsker Haaland dersom angriper Kylian Mbappé forlater klubben. I tillegg har Barcelona, Real Madrid, Manchester City og Manchester United også blitt nevnt som neste stoppested.

Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke reagerer på ting som blir sagt om Haaland og framtida hans.

- Det har ikke blitt bestemt om han virkelig skal dra i sommer. Vi får se, sa Watzke til Sport1 nylig.

Haaland selv uttalte følgende til Viaplay i mai:

- Jeg har en kontrakt noen fine år til, så jeg forholder meg fint til den.

Tjener mest

Det amerikanske finansmagasinet Forbes lager hvert år en topp-ti-liste over idrettsutøverne som tjener mest. Ikke overraskende er det superstjernene Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som topper lista.

Ifølge Forbes tjener Ronaldo 125 millioner dollar (1,08 milliarder kroner) i året etter overgangen fra Juventus til Manchester United. 44 prosent av summen utgjør andre inntekter enn spillerlønn.

PSG-duoen Neymar og Messi er de best betalte fotballspillerne i verden når det gjelder lønn, ifølge Forbes. Franske L'Equipe skrev nylig at Messi vil motta 110 millioner euro (rundt 1,1 milliarder kroner) netto i løpet av de tre sesongene han etter planen skal være i Paris.

Det spørs om Haaland vil komme i nærheten av dette tallet, men det er ingen tvil om at han har gode kort på hånda den dagen han setter seg ned ved forhandlingsbordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer