FIKK REFS: Chelseas klubblege Eva Carneiro har mistet flere av arbeidsoppgavene sine i storklubben etter helgas serierunde. Manager Jose Mourinho refset legen på direkten etter kampen etter denne situasjonen der Eden Hazard ble liggende. Mourinho mente legen aldri skulle løpt ut på banen. Foto: NTB Scanpix
FIKK REFS: Chelseas klubblege Eva Carneiro har mistet flere av arbeidsoppgavene sine i storklubben etter helgas serierunde. Manager Jose Mourinho refset legen på direkten etter kampen etter denne situasjonen der Eden Hazard ble liggende. Mourinho mente legen aldri skulle løpt ut på banen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder Eva (41) ikke vrakes av Mourinho bare på grunn av denne situasjonen

- Vrakes fordi hun er kvinne.

(Dagbladet): Chelsea-manager Jose Mourinhos (52) feide med klubblege Eva Carneiro (41) er ukas snakkis i britisk fotballpresse.

Og siste ord er neppe sagt, spesielt etter at Carneiro er vraket fra sine oppgaver i storklubben.

Nå hevder Sunday Times-journalist Duncan Castles at det er langt mer enn helgas hendelse som ligger bak Mourinhos frustrasjon. Det skriver Castles i en artikkel på nettstedet OneWorldSports.

SISTE OPPTREDEN?: Klubblege Eva Carneiro får angivelig ikke være med på flere kamper. Foto: NTB Scanpix
SISTE OPPTREDEN?: Klubblege Eva Carneiro får angivelig ikke være med på flere kamper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kilder tett på Chelsea skal ha bekreftet at Mourinho har vurdert å begrense Carneiros arbeidsoppgaver det siste året.

Grunnen: Eva Carneiro er en kvinne.

- Det er ingen tvil om hennes profesjonelle kvaliteter, men Mourinho er bekymret for at dynamikken i garderoben påvirkes av en kvinnes tilstedeværelse, skriver Duncan Castles.

- Misnøye Journalisten hevder flere spillere har uttrykt misnøye og at de tvinges til å endre adferd i garderobemiljøet.

I would like to thank the general public for their overwhelming support. Really very much appreciated.

Posted by Eva Carneiro on Sunday, August 9, 2015

- Mourinho er kjent for sine detaljer og vil eliminere alle faktorer som reduserer sjansen for å vinne fotballkamper, skriver Castles.

Sammy Margo, den første kvinnelige fysioterapeut i engelsk fotball, mener Mourinhos utbrudd kom fordi Carneiro er kvinne.

- Å være kvinne i fotballen tiltrekker mer oppmerksomhet, sier Margo til The Guardian.

SINT: Chelsea-manager José Mourinho. Foto: AP Photo/Tim Ireland
SINT: Chelsea-manager José Mourinho. Foto: AP Photo/Tim Ireland Vis mer

Peter Brukner, fremtredende sportslege i England, mener Mourinho må be om unnskyldning:

- Det er en forferdelig oppførsel fra manageren, sier Brukner til samme avis.

Provosert Mourinho refser Carneiro og det øvrige støtteapparatet etter 2-2-kampen mot Swansea lørdag. Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn løp inn på banen for å behandle stjernespiller Eden Hazard. Og det provoserte Mourinho, som mente støtteapparatet «ikke kunne spillets regler».

Chelsea-manageren har måtte tåle kritikk etter at han skjelte ut støtteapparatet i intervju rett etter kampen.

Carneiro holdt stillheten lenge etter skyllebøtta, men takket for å ha fått tilbakemelding tidligere denne uka:

- Jeg ønsker å takke alle for den overveldende støtten dere har gitt meg. Jeg setter veldig stor pris på det, skrev 41-åringen på sin egen Facebook-side.

Andre støtter Mourinhos utbrudd. Den tidligere Chelsea-legen Ralph Rogers forteller:

- Å takke for støtten på Facebook er utrolig naivt. Det vil provosere hvem som helst. Hva kan hun oppnå med det? Føler hun seg viktigere enn manageren? sier Rogers ifølge ESPN.

Daily Mail
skriver at Mourinhos oppgjør med støtteapparat på direkte tv har gjort klubbeier Roman Abramovitsj rasende:

Tirsdag kom beskjeden fra Chelsea-ledelsen: Carneiro skal være lege for førstelaget til Chelsea, men hun får ikke være tilstede under treninger, kamper eller på spillerhotellet. De nye reglene for Carneiro skal gjelde allerede fra søndagens kamp mot Manchester City.

Mourinhos dom Slik lød Mourinhos dom i det mye omtalte intervjuet i helga:

- Jeg var ikke fornøyd med legen og det medisinske apparatet i denne kampen, for selv om man sitter på benken som lege eller legesekretær, så må man forvente at man forstår spillets gang, sa Mourinho om episoden.

- Legen som går ut på banen for å hjelpe en spiller må vite om spilleren er skikkelig skadd. I dette tilfellet var det snakk om et lite slag hos en svært sliten spiller. Mourinho.

- De legene jeg hadde med i denne kampen gjorde at jeg sto igjen med åtte spillere på banen i et kontraangrep etter noe som må karakteriseres som en helt normal situasjon, la portugiseren til.