SPARKET: David Moyes (t.h.) er ferdig som United-manager. Nå skal Sir Alex Ferguson være med å finne erstatteren, melder britisk presse. Foto:  EPA/PETER POWELL
SPARKET: David Moyes (t.h.) er ferdig som United-manager. Nå skal Sir Alex Ferguson være med å finne erstatteren, melder britisk presse. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Hevder Ferguson var med på å sparke Moyes

Og nå skal han hjelpe United å finne ny manager.

(Dagbladet): David Moyes er sparket som Manchester United-manager.

Sent i kveld melder britiske The Guardian at sir Alex Ferguson skal være med å finne erstatteren - og at han var med på å sparke Moyes.

«Ferguson vil bli bedt om en framtredende rolle i å finne Manchester Uniteds neste manager selv om han var ansvarlig for å velge feil mann forrige gang», skriver den vanligvis så troverdige avisa.

- Sparket Moyes Guardian hevder det var styreformann Ed Woodward, eierne i Glazer-familien, Alex Ferguson og klubbens andre direktører som søndag kveld bestemte at Moyes var ferdig. Dette var rett etter 0-2-tapet mot Everton.

Partene ble derimot enige om å ta en ny runde med diskusjoner mandag, framfor en emosjonell og rask avgjørelse. Tirsdag morgen kom den endelig bekreftelsen på Moyes-exiten.

Ferguson skal ha blitt spurt om hans mening om Moyes, men det allerede på det tidspunktet var sterke krefter som ville ha skotten fjernet. Ifølge The Guardian hadde flestepartene av direktørene mistet tilliten til Moyes allerede i februar.

Selv om Ferguson får mye av skylda for ansettelsen av Moyes - er han altså igjen sentral i valget av ny manager.

Favorittene Ferguson ga seg som manager etter forrige sesong og nærmest håndplukket Moyes som sin arvtager.

Etter en skuffende sesong er Moyes ferdig: United er nummer sju i Premier League og misser Champions League-spill neste sesong.

TAR OVER: Ryan Giggs skal lede United resten av sesongen. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
TAR OVER: Ryan Giggs skal lede United resten av sesongen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Støtt deres ny manager, var blant Fergusons siste ord før han ga seg i mai i fjor.

Bookmakere og britisk presse holder Louis van Gaal som stor favoritt til å overta jobben. Ryan Giggs ble i dag bekreftet som en midlertidig løsning ut sesongen.

Van Gaal har tidligere trent storklubber som Barcelona, Ajax og Bayern Munchen. Han skal lede Nederland i fotball-VM i sommer.

Atletico Madrid-manager Diego Simeone og PSG-sjef Laurent Blanc er andre menn som knyttes til United-jobben.

Både Bayern-sjef Pep Guardiola og Dortmunds Jurgen Klopp hevdet i dag at de ikke er interesserte.

KORT OPPHOLD:David Moyes fikk under én sesong som United-manager. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KORT OPPHOLD:David Moyes fikk under én sesong som United-manager. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer