Hevder FIFA-presidenten fortalte Norges Fotballforbund at Qatar-VM ikke vil finne sted

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i de påstandene.

QATAR: Tyske Der Spiegel hevder at FIFA-president skal ha sagt under en middag med Norges Fotballforbund 13. oktober at fotball-VM i Qatar ikke vil finne sted. Her fra Nobels Fredssenter med fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
QATAR: Tyske Der Spiegel hevder at FIFA-president skal ha sagt under en middag med Norges Fotballforbund 13. oktober at fotball-VM i Qatar ikke vil finne sted. Her fra Nobels Fredssenter med fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Påstander om at FIFA-president Sepp Blatter skal ha avslørt litt for masse til Norges Fotballforbund, spres nå på ulike nettaviser.

Tyske Der Spiegel skriver at Blatter under en middag med Norges Fotballforbund den 13. oktober skal ha fortalt at det mye omdiskuterte fotball-VM i 2022 ikke blir noe av.

- Fotball-VM i Qatar vil ikke finne sted, siterer den tyske avisen FIFA-presidenten på, skriver Bildt.

Der Spiegel skriver at Sepp Blatter også skal ha sagt under middagen med Norges Fotballforbund at han synes araberne er arrogante, og at de tror at de kan kjøpe alt for penger. FIFA-presidenten skal også ha uttrykt sin bekymring for oljesjeiker i Qatar og deres relasjon til IS.

- Uformell middag Sepp Blatter var i Oslo i forbindelse med et «Handshake for Peace»- arrangement på Nobels Fredssenter. I tillegg var presidenten tilstede under Norges EM-kvalikkamp mot Bulgaria.

President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, bekrefter at en middag fant sted den 13. oktober, men sier han ikke kjenner seg igjen i det den tyske avisen hevder.

- Vi hadde en uformell middag på Bristol mellom det offisielle programmet på Nobel Fredssenter og pressekonferansen, med fire fra styret til stede, før vi dro på landskamp, forteller fotballpresidenten til Dagbladet.

- Men jeg kjenner meg ikke igjen i det i det hele tatt. Tvert imot sa han ganske tydelig at VM vil være i Qatar, sier Hallén om de påståtte utsagnene fra Blatter.

Varmen Qatar-VM har fått mange overskrifter etter at FIFA tildelte den arabiske staten mesterskapet i 2022. En av grunnene er at mesterskapet mest sannsynlig må spilles på vinteren på grunn av de høye temperaturene.

Fredag meldte engelske Guardian at hele 3000 nord-koreanere jobber som slaver på prosjekter i forbindelse med mesterskapet.

Allerede i september meldte FIFA-topp Theo Zwanziger at han ikke tror fotball-VM i 2022 kommer til å spilles i Qatar, på grunn av at leger advarer mot varmen i landet.

- Jobben er begynt Yngve Hallén forteller at det ikke var noen agende under middagen med Sepp Blatter, men at det var for å bli bedre kjent.

- Vi hadde en uformell prat om de ulike problemstillingene rundt både norsk fotball og internasjonal fotball, men ønsker ikke å referere til det, sier fotballpresidenten til Dagbladet.

Yngve Hallén sier at alt Sepp Blatter sa mens han var i Oslo tyder på at mesterskapet vil gå som planlagt i 2022.

- Både hans uttalelser på pressekonferansen og ellers, så ser det sånn ut. Det er jo tildelt og jobben er begynt rundt det, sier han Hallén, og legger til:

- Jeg tror det blir, men vi synes avgjørelse var rar da mesterskapet ble tildelt.