UTBETALT:  FIFAs tidligere visepresident, Jack Warner, skal ha fått utbetalt tolv millioner kroner for å ha hjulpet Qatar med å få fotball-VM i 2022. Foto: REUTERS / Andrea De Silva / NTB Scanpix
UTBETALT: FIFAs tidligere visepresident, Jack Warner, skal ha fått utbetalt tolv millioner kroner for å ha hjulpet Qatar med å få fotball-VM i 2022. Foto: REUTERS / Andrea De Silva / NTB ScanpixVis mer

Hevder FIFAs visepresident fikk utbetalt 12 millioner etter at Qatar fikk fotball-VM

«Pengene kan nå utbetales til Warner».

(Dagbladet): Motstanden mot at Qatar har fått tildelt fotball-VM for 2022 har vært stor, mye på grunn av de mange korrupsjonsanklagene.

Nå viser det seg at FIFAs tidligere visepresident, Jack Warner, skal ha mottatt 12 millioner kroner to uker etter at Qatar ble tildelt mesterskapet i 2010. En kollega av Warner skal ha mottatt nesten 2,4 millioner kroner.

Deler av summen skal ha blitt overført til Warner som en takk for «servicen utført mellom 2005 til 2010».

Allerede i 2011 skrev FIFAs generalsekretær i en e-post at Qatar hadde kjøpt seg mesterskapet.

Dagbladet har spurt Warner om en kommentar, så langt uten noe svar.

Bin Hammam står bak Ifølge dokumenter som engelske Telegraph har fått tilgang til viser at et qatarsk selskap kalt «We buy houses» overførte penger til den svært omstridte mannen.

Telegraph har fått tilgang til e-postkorrespondansen mellom selskapet og Jack Warner. I et dokument datert to uker etter tildelingen av VM, 15. desember 2010, står det følgende:

«Pengene kan nå utbetales til Warner».

Det skal være Mohamed bin Hammam som eier selskapet bak utbetalingene.

I 2011 ble bin Hammam og Warner anklaget for ha tilbudt pengegaver til fotballtoppene i Concacaf-nasjonene under en konferanse på Trinidad for å sanke presidentstemmer til bin Hammam.

Det førte til at Warner trakk seg som visepresident i FIFA, og slapp dermed unna videre etterforskning.

Avslørt av Dagbladet i 2010 The Telegraph, som har avslørt flere av de tidligere sakene mot Warner, skriver at den tidligere fotballtoppen nå etterforskes av FBI, og at det er sønnen som samarbeider med politiet. Dette samarbeidet fortalte Dagbladet om i fjor.

Jack Warner har vært en av de mest omstridte pampene i FIFA.

I 2006 ble det kjent at Jack Warner hadde tjent store penger på svartebørshandel med VM-billetter, noe Warner så ble bøtelagt for.

I 2010 avslørte Dagbladet at Jack Warner på ny hadde formidlet svartebørsbilletter, denne gangen til norske billetthaier.