Erling Braut Haaland

Hevder Haaland ble hånet før målet

Hevder Schalke-spiller Jean-Clair Todibo rettet noen ufine gloser på fransk mot Erling Braut Haaland.

SCORET: Erling Braut Haaland. Foto: Martin Meissner/Reuters
SCORET: Erling Braut Haaland. Foto: Martin Meissner/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minutter før det norske vidunderet Erling Braut Haaland (19) sendte Dortmund i ledelsen mot Schalke, hevder flere medier at han fikk noen ufine gloser rettet mot seg av Schalke-spiller Jean-Clair Todibo.

Hendelsen skal ha skjedd i en uoverensstemmelse i forbindelse med et hjørnespark, og både britiske, franske og tyske aviser har omtalt hendelsen.

Ifølge franske L'Equipe, Eurosport og RMC, retter Todibo en fornærmelse mot Haaland og hans bestemor, på sitt eget morsmål (fransk). Dette hevder altså flere aviser, blant andre L'Equipe, å kunne høre gjennom tv-sendingen.

FORBLØFFER: Treningsbilder fra en ung Erling Braut Haaland viser et mål mistenkelig likt scoringen mot PSG i Champions League. Video: Rødt Kort Vis mer

- For de som kan fransk, vet man at det er en ganske klar fornærmelse fra Todibo mot Haaland, sier den respekterte svenske fotballskribenten Erik Niva, ifølge Aftonbladet.

Det er imidlertid usikkert om jærbuen fikk med seg uttalelsen. Han var uansett lite brydd av forsøket på en fornærmelse, og sendte Dortmund i ledelsen minutter seinere. Dette var det første målet i Bundesligaen siden oppstarten, og Haalands tiende på ni kamper.

PRØVDE Å IRRITERE: Schalkes Jean-Clair Todibo (i blått). Her i duell med Achraf Hakimi. Foto: Martin Meissner / POOL / AFP
PRØVDE Å IRRITERE: Schalkes Jean-Clair Todibo (i blått). Her i duell med Achraf Hakimi. Foto: Martin Meissner / POOL / AFP Vis mer

- Jeg har jobbet hardt i denne perioden, og var aldri redd, sier Haaland til Viasat etter kampen.

Todibo er i Schalke på lån fra Barcelona.

Dortmund er for øvrig på en andreplass i Bundesligaen - nå bare ett lite poeng bak Bayern München.

Det ble målt feber på samtlige på Iduna Park lørdag, og spillerne entret banen med munnbind. Med helt tomme tribuner var det en helt spesiell stemning. Det var noe spesielt som skjedde da Bundesligaen ble blåst i gang lørdag.

Det er den første av de store fotballigaene i Europa som er i gang igjen etter coronakrisa - med alle mulige forholdsregler og smitteverntiltak, selvfølgelig.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer