Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Haaland får dra i 2022

Tyske Sport Bild hevder at Borussia Dortmund for første gang på flere år har akseptert å inkludere en utkjøpsklausul i en spillers kontrakt. Men den aktiveres ikke før i 2022, ifølge avisa.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer

Onsdag melder tyske Sport Bild at Erling Braut Haaland (19) har en utkjøpsklausul i kontrakten med Borussia Dortmund, som aktiveres i 2022.

Med en utkjøpsklausul forplikter klubben seg til å akseptere bud på spilleren, dersom det tilsvarer en sum som er blitt fastsatt på forhånd. Dette er noe som spillere ønsker for å unngå at klubber nekter å selge dem videre.

FORNØYD: Det var en blid Erling Braut Haaland som mottok prisen for "Årets gjennombrudd" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer

Første gang på årevis

Dortmund skal imidlertid brent seg på slike klausuler tidligere. Både Mario Götze og Robert Lewandowski, som gikk til Bayern München i henholdsvis 2013 og 2014, skal ha hatt en slik klausul i kontraktene sine.

Som følge av dette skal Dortmund ha nektet spilleres krav om utkjøpsklausuler – fram til nå.

Sport Bild opplyser ikke hvilken overgangssum som skal til for å løse Haaland fra kontrakten i 2022.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Bilder fra Borussia Dortmund. Vis mer

På treningsleir

Haaland skal også hatt en slik klausul i kontrakten sin med Red Bull Salzburg. Like før nyttår skrev nordmannen under en fire år lang kontrakt med Dortmund, og overgangssummen skal ha vært på snaue 200 millioner kroner.

For øyeblikket er Haaland på treningsleir med Dortmund på Marbella i Spania, hvor han trente med laget for første gang onsdag. På lørdag spiller laget to treningskamper.

Bundesliga-debuten kan komme når Dortmund møter Augsburg 18. januar.

- Trigget meg

Tidligere denne uka fortalte Haaland hvordan Dortmund overtalte ham til å velge en overgang til Tyskland.

- De sa rett ut at de trengte meg som spiss, at de likte spillestilen min og at de ønsket at jeg skulle komme hit. Jeg likte måten de snakket til meg, og det var det som trigget meg, sa han og tilføyet:

- Jeg følte bare at jeg og Dortmund passet bra for hverandre.

KAN SENKE LIVERPOOL: Erling Braut Haaland er brennhet om dagen. I morgen kan han sende Liverpool ut av Champions League. Her er han på pressekonferanse med landslaget på hotellet i Nydalen i oktober. Foto: FC Slazburg. Vis mer

Sitter med Hummels

Klubben avslørte også at 19-åringen plasseres ved siden av Dortmund-profilen Mats Hummels i garderoben.

- Mats virker som en hyggelig fyr. I tillegg har jeg danske Thomas (Delaney journ.anm.), som jeg kan snakke morsmålet mitt med. Jeg tror alle spillerne er fine folk. Det virker som at det er en avslappet atmosfære i gruppa, og jeg trives så langt, sier Haaland.

Delaney er for øvrig svogeren til RBK-kaptein Mike Jensen.