Hevder han ble truet

Lyn-direktør Morgan Andersen hevder han ble truet på et møte med Rune Hauges rådgivere i Oslo.

-  Truslene har vår advokat videresendt til selskapet, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Dermed spisser konflikten om rettighetene til supertalentet John Obi Mikel seg ytterligere til.

Truslene skal ha kommet under et møte mellom Lyn og representanter fra Libero som er et selskap i fotballagent Rune Hauge-sfæren. Møtet fant sted på et kontor på Oslo vest før Mikel signerte for Manchester United 29. april. Tilstede på møtet var Lyn-direktør Andersen og Lyn-advokat Erik Nadheim. Fra Libero stilte rådgiver Jack Karadas og Liberos advokat Torgeir Knutsen.

Snakker i dag

Temaet for møtet var en mulig samarbeidsavtale mellom Chelsea og Lyn. Libero forhandlet på vegne av Chelsea.

-  Under møtet sa Jack Karadas til Morgan Andersen: «Om ikke dette går i orden, må du sove med pistol under hodeputen». Hvis du spør ham som sa det, vil han si det er tull. Men hvis du kombinerer det med han som eier Chelsea, kan det bli alvor. Det er valører og nyanser her. Og det kan være forskjell på hva journalister og advokater tåler og hva andre tåler. Ishockeyspillere og fotballspillere er kanskje litt mer bryske. Men Morgan har oppfattet dette som truende, hevder Nadheim til Dagbladet.

Ifølge advokat Knutsen stemmer ikke påstandene om trusler fra Karadas.

-  Jeg kan avkrefte at dette ble sagt. Jeg var selv tilstede på møtet, sier Knutsen til Dagbladet.

 KAOTISK:  Lyn-direktør Morgan Andersen har stått mye i sentrum i Obi-Mikel-bråket. Lyn-direktøren påstår hanm er blitt truet av Rune Hauges rådgivere. Foto: Ole C.H Thomassen
KAOTISK: Lyn-direktør Morgan Andersen har stått mye i sentrum i Obi-Mikel-bråket. Lyn-direktøren påstår hanm er blitt truet av Rune Hauges rådgivere. Foto: Ole C.H Thomassen Vis mer

-  Truende

Lyn-advokat Nadheim opplyser til Dagbladet at han i forrige uke sendte to brev til advokat Torgeir Knutsen. Der kommer det fram at både Lyns nigerianske unggutter og direktør Andersen føler seg

truet.

Lyn har ikke politianmeldt forholdet.

-  Jeg har skrevet til Knutsen at hvis dette ikke opphører så går vi til politiet, sier Lyn-advokaten.

I tillegg har Lyn rapportert henvendelser fra Hauge-systemet mot Lyn-spillerne John Obi Mikel, Ezekiel Bala og Chinedu Obasi Ogbuke til Liberos advokat.

-  Det er særlig spillerne som har opplevd dette som ubehagelig, hevder Nadheim.

Bekymret for Mikel

Etter det Dagbladet erfarer skal fotballagent Rune Hauge i dag forklare seg om sin rolle i John Obi Mikel på en pressekonferanse i London. Hauge var i går i London, men etter det Dagbladet erfarer har han verken møtt Chelsea eller Mikel. Han skal ha brukt dagen til å finslipe de juridiske betraktningene saken.

Lyns Morgan Andersen mener folk bør stille seg klare spørsmål rundt sannheten i John Obi Mikel-saken.  -  Agentselskapet påstår at de jobber for Chelsea. Samtidig som de eier rettighetene til spilleren. Er dette lov? Nei.  Voksne mennesker har skrevet under på kontrakter for John Obi Mikel uten at spillerens underskrift er med. Er dette lov? Nei, sier Andersen etter at Chelsea viste sin interesse har invitert klubben på møter. Uten å lykkes.

-  Det var først når United kom på banen de innså alvoret, mener Lyn-direktøren.

Andersen forteller at han nå er alvorlig bekymret for spilleren som har kontrakt med Lyn i to år. Og som, hvis det går etter Lyn og Manchester Uniteds plan, skal spille på Old Trafford fra 1. januar neste år.

-  Jeg er bekymret for presset han er under. Vi gjorde det han ønsket. Men vi skal heller ikke stikke under en stol at det kan være like urettferdig at vi sitter igjen med en masse penger som at agentene gjør det. Men vi mener at den som fortjener å sitte igjen med mest penger, er Mikel sjøl. Og det gjør han ikke hvis han går til Chelsea, sier Morgan Andersen.