- ROSENBORG-KANDIDAT: Giannis Anastasiou har spilt fem landskamper for Hellas og vært trener i Panathinaikos. Foto: NTB scanpix
- ROSENBORG-KANDIDAT: Giannis Anastasiou har spilt fem landskamper for Hellas og vært trener i Panathinaikos. Foto: NTB scanpixVis mer

Trenerjakta på Lerkendal:

Hevder han er i samtaler med Rosenborg

- Det er feil, svarer styreleder Ivar Koteng om påstandene som skaper overskrifter i Hellas.

Den tidligere Panathinaikos-manageren Giannis Anastasiou (45) hevder han er i dialog med Rosenborg om trenerjobben i klubben. Det går fram av en artikkel i den greske sportsavisa Gazzetta.

Uttalelsen blir sitert i flere medier i Hellas.

Nederlandske Rini Coolen er midlertidig Rosenborg-trener etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i juli. Etter planen skal klubben ha på plass en permanent løsning innen 1. desember.

FAKSIMILE: - Jeg er i kontakt med Rosenborg, går det fram av denne overskriften i den greske avisa Gazzetta.
FAKSIMILE: - Jeg er i kontakt med Rosenborg, går det fram av denne overskriften i den greske avisa Gazzetta. Vis mer

- Det var interesse fra Malmö i fjor, men de valgte en tysk trener (Uwe Rösler). Jeg har vært i kontakt med Rosenborg. Det er åpent hva som skjer, hevder Anastasiou overfor Gazzetta.

PROFIL: Giannis Anastasiou (t.v.) spilte spiss i Ajax fra 2004 til 2006. Foto: NTB scanpix
PROFIL: Giannis Anastasiou (t.v.) spilte spiss i Ajax fra 2004 til 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Klubben har ikke ansatt en trener ennå, og vi har satt opp en avtale hvor vi skal snakke sammen, sier han.

Solid erfaring

Som fotballspiller har 45-åringen solid erfaring som spiss. Han spilte fem landskamper for Hellas, og har vært innom klubber som Anderlecht, Roda, Ajax og Sparta Rotterdam.

I 2013 tok han over den greske giganten Panathinaikos. Han svarte med å vinne cupen på direkten. To år seinere fikk han sparken da han ikke klarte å ta klubben til gruppespillet i Europa League. Seinere har han trent nederlandske Roda og belgiske Kortrijk.

For tida ser han seg om etter en ny klubb, helst utenfor Hellas. Han bruker tida til å reise rundt i klubber og lære mer om treneryrket.

Av artikkelen går det fram at Anastasiou angivelig står på en kortliste over navn Rosenborg kan tenke seg.

- Det er en skandinavisk klubb som har et navn og erfaring fra europacupene. Det er en stor klubb. Alt kan skje, hevder treneren.

Benekter

Dagbladet har kontaktet styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, etter opplysningene som spres i Hellas. Han bekrefter at klubben nærmer seg en kortliste over trenere den kan tenke seg.

- Hva kan du si om påstandene fra Giannis Anastasiou?

- Jeg har aldri hørt om ham.

- Han hevder han har vært i kontakt med Rosenborg. Stemmer dette?

- Det er feil.

Det må tilføyes at en styreleder i en fotballklubb omtrent aldri bekrefter kandidater før klubben har landet på en avgjørelse. Men Koteng har tidligere bekreftet at Rini Coolen står på lista det jobbes med.

NY SPILLER? Et kjent ansikt dukket opp sammen med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. Komiker Henrik Elvestad så hele kampen fra Rosenborgs benk. Vis mer Vis mer Vis mer

Til Dagbladet sier den greske journalisten Pol Papadopoulos at Giannis Anastasiou er en dyktig og troverdig trener.

Han framelsker angrepsfotball. Den foretrukne spillestilen er 4-5-1. Dette bryter med Rosenborgs tradisjonelle 4-3-3.

TRENER OG STYRELEDER: Ivar Koteng (t.h.) i samtale med Rosenborgs midlertidige trener, Rini Coolen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
TRENER OG STYRELEDER: Ivar Koteng (t.h.) i samtale med Rosenborgs midlertidige trener, Rini Coolen. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix Vis mer

På 118 kamper for Panathinaikos tok han 1,88 poeng i snitt. På 37 kamper for Roda var snittet 1,00 poeng. For Kortrijk var det 0,93 poeng på 15 kamper.

Etter det Dagbladet forstår vil Rini Coolens kandidatur være hett dersom styremedlemmene ser en tydelig framgang i spillet de neste to månedene. Blant annet vil et avansement i Europa League henge høyt. Rosenborg møter Celtic, Leipzig og Salzburg i gruppespillet.

Tidligere Rosenborg-spiller Vidar Riseth mener at F.C. København-trener Ståle Solbakken er riktig mann på Lerkendal. Han ble overrasket over at klubben ikke hadde en permanent løsning klar da Ingebrigtsen fikk sparken.

Champions League

Slik Dagbladet forstår Koteng er målet med hele trenerprosessen å få Rosenborg tilbake i Champions League. Han får støtte av den tidligere midtbanegeneralen Bent Skammelsrud, som mener dette er mulig.

- Klart det er mulig å gjenskape tidene med spill i Champions League. Se på Malmö og F.C. København. De har fått det til de seinere åra, påpeker Skammelsrud.

Om det skjer med gresk hjelp eller ikke får tida vise.