Hevder han kan forsvinne

Erling Braut Haaland (22) kan i løpet av «noen få år» komme til å søke lykken i en storklubb utenfor Premier League, informerer pappa Alfie Haaland.

PÅ BENKEN: Manchester City-spiss Erling Braut Haaland. Foto: PA/NTB
PÅ BENKEN: Manchester City-spiss Erling Braut Haaland. Foto: PA/NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke hvem som helst som hevder at Erling Braut Haaland virker å vurdere å forlate Manchester City.

Alfie Haaland uttaler seg nemlig om sønnens framtid, og gjør det klart at Premier Leagues soleklare toppscorer ikke nødvendigvis har låst seg fast til å spille i lyseblått helt til endt karriere.

- Det kan være han blir i City de neste femten åra, for han er svært lykkelig, og vi snakker om en av de største klubbene i Europa. Men mitt inntrykk er at han ønsker å demonstrere at han kan vinne titler i alle de største ligaene, sier pappa Haaland til France Football via Manchester Evening News.

Han minner videre om at sønnen spilte i tysk fotball i 2,5 år, og at han kan gjøre noe liknende i framtida.

- La oss si at han kan spille i Premier League i tre år, før han drar til Italia, Spania eller Frankrike. Ingenting er bestemt her, men det er en mulighet, for Erling er i stand til å være en vinner på hvilket som helst lag, utdyper Alfie Haaland.

FRITTALENDE: Alfie Haaland snakker om sønnen Erling Braut Haalands fremtid. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
FRITTALENDE: Alfie Haaland snakker om sønnen Erling Braut Haalands fremtid. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

Destinasjoner

Når han først melder de tre toppligaene Italia, Spania og Frankrike, er det fristende å ta en liten titt på hvilke klubber som kan være de mest aktuelle.

I Spania virker saken å være grei: Real Madrid eller Barcelona. Det samme i Frankrike, der Paris Saint-Germain trolig er den eneste reelle kandidaten.

I Italia er det nok verre. En overgang til ligaleder Napoli er vanskelig å se for seg. AC Milan vant Serie A forrige sesong, men det er noen år siden klubben var en tungvekter i europeisk målestokk. Det samme gjelder storhetene Inter og Juventus.

HAALAND: Det er ikke lett å være ute blant folk for Erling Braut Haaland om dagen, da må til og med andre fotballspillere steppe inn som «livvakt». Vis mer

Real Madrid-rykte

Real Madrids mektige klubbpresident Florentino Pérez fikk tidligere i høst spørsmål om Haalands framtid, og ble konfrontert med et rykte som hadde spredd seg.

- Stemmer det at han har en klausul i Manchester City-kontrakten som gjør at han kan gå til Real Madrid i 2024?

- Utkjøpsklausul for Erling Haaland? Det aner jeg ikke. Helt ærlig. Vi har de beste spillerne i verden i Real Madrid, svarte Pérez.

Haaland har blitt nevnt som en mulig framtidig erstatter for den 34-årige stjernespissen Karim Benzema.

TOMMEL OPP: Fra Real Madrid-president Florentino Pérez. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB
TOMMEL OPP: Fra Real Madrid-president Florentino Pérez. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Vis mer

Utålmodig

Haaland har vært mer eller mindre ustoppelig siden han i sommer forlot Borussia Dortmund til fordel for Manchester City.

Jærbuen står med vanvittige 23 mål på 18 kamper for Manchester-klubben.

Stjernespissen og Manchester City har den siste tida vært på trengingsleir i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater for å gjøre seg klar til restarten på sesongen.

Ligacupkampen mot Liverpool 22. desember er første oppgave, og Haaland gleder seg.

- Det har vært en god mulighet til å nullstille. Jeg har hatt sjansen til å hvile og sette meg i best mulig posisjon til å bli kvitt skadene. Jeg kan ikke vente med å komme i gang igjen, sa Haaland i et intervju med den engelskspråklige Abu Dhabi-avisa The National News.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer