Juks i cricket:

Hevder historien til cricket-jukserne er løgn

Australias cricketgutter under lupen.

SKÅNING?: Australias kaptein Steve Smith (t.h.) fortalte at store deler av laget var enige om å jukse i kamp mot Sør-Afrika. Nå hevder flere at laget løy for å beskytte Cameron Bancroft (t.v.) Foto: Afp / NTB Scanpix
SKÅNING?: Australias kaptein Steve Smith (t.h.) fortalte at store deler av laget var enige om å jukse i kamp mot Sør-Afrika. Nå hevder flere at laget løy for å beskytte Cameron Bancroft (t.v.) Foto: Afp / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det australske landslaget i cricket sto for helgas store idrettsskandale da de ble tatt på fersken i forsøk på juks i kamp mot Sør-Afrika.

Cameron Bancroft (25) ble fanget opp av kamera da han prøvde å påvirke ballen med en bit med gul teip - og saken har skapt ramaskrik i hjemlandet. Australias statsminister fordømte opptrinnet, og flere spillere la seg flate.

Men nå sås det tvil om forklaringen til jukserne.

Det er cricketspiller Moises Henriques som mener juksernes versjon ikke stemmer.

- Min mening er at det aldri var et møte mellom spillerne i ledergruppa for å diskutere juksingen. Steven Smith (28) diktet opp dette for å skåne unge Cameron Bancroft fra raseriet som ville komme, skriver Henriques på Twitter.

Henriques er lagkamerat med Steven Smith, og er sitert i australske News.com.

- Jeg sier ikke at ingen visste om hva Cameron gjorde, men jeg er sterkt tvilende til at det var et seniormøte som bestemte. Jeg tror vi ser en kaptein som vil beskytte en ung spiller. Det var ti minutter i panikk mellom kamp og pressekonferanse, skriver Henriques.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer