Hevder hun mistet jobb på grunn av lettkleddbilder

Tara Gins fikk et tilbud fra et herrelag, som plutselig ble trukket tilbake.

REAGERER: Tara Gins. Foto: Instagram
REAGERER: Tara Gins. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

Den belgiske syklisten Tara Gins har annonsert at hun gir seg med sykling på profesjonelt nivå.

Det skjer etter at hun angivelig skal ha hatt en muntlig avtale om å bli en del av et U23-sykkelag for herrer i Belgia, før dette tilbudet plutselig skal ha bli trukket tilbake.

Årsak? Ifølge Gins fordi hun stilte opp på lettkleddbilder.

«Det var noe jeg virkelig så fram til, fordi det var den retningen jeg ønsket å gå. Men tilsynelatende er det noen som har et problem med et bilde av meg», skriver Gins i et innlegg på Instagram.

Kritisk

Hun ramser så opp flere ekle episoder hun har opplevd som syklist, blant annet at hun fikk besøk av en mekaniker i dusjen etter en trening, at hun ble kysset av en i støtteapparatet uten samtykke og at hun har vært offer for kommentarer som gikk på utseendet hennes.

«Jeg har alltid kranglet på det, jeg har alltid kjempet imot. Men alle de tingene jeg har vært gjennom gjør dette mer frustrerende. Jeg har nå sluttet som syklist og ønsker å gjøre mine egne ting, få andre muligheter. Og så tar de tilbake de idiotene, unnskyld språket, som har dobbeltmoral. Som mann kan du tilsynelatende gjøre mer i verden», skriver Gins.

Gins kommer ikke med navn, men andre har blant annet reagert på at sykkelstjerne Chris Froome har stilt opp på slike bilder i løpet av karrieren:

Lettkleddbilder

Cyclingnews har intervjuet Gins, som ikke ønsker å si hvilket U23-lag det dreier seg om.

- Nei, jeg har bestemt meg for å ikke gjøre det fordi noen av syklistene kontaktet meg og sa at de ikke var enige i det som skjedde, og at de ønsket å jobbe med meg, men de har også bedt meg om å ikke navngi laget, fordi de er redde for at sponsorer vil trekke seg, og de vil virkelig konkurrere. Jeg ønsker ikke å bryte opp et helt lag og sørge for at syklister ikke får konkurrere i år, sier Gins.

Hun skal ha fått beskjed av lagets manager om at en i støtteapparatet til det aktuelle laget hadde kommet over bilder av henne.

- Den personen sendte bildene i en gruppechat til de andre i støtteapparatet. Det var tilsynelatende en chat som jeg ikke var inkludert i. Noen må ha truet manageren til å sende de bildene til en av sponsorene, fordi jeg vet ikke hva slag forhold den personen har til sponsoren, sier Gins, som ikke vet nøyaktig hvilke bilder det er snakk om.

- Mai i fjor gjorde jeg en fotoseanse for Playboy, og så to måneder seinere gjorde jeg en ny fotoseanse til en kalender for et belgisk selskap. Disse kalenderne blir bare sendt til firmaets kunder, så du kan ikke finne dem på nettet. Du kan se dem om du jobber for firmaet. Den kalenderen kom ut første uka i januar, så jeg tipper det var bildene fra den kalenderen, sier Gins.

Hun bedyrer at hun ikke hadde på seg lagets logo eller annet tøy fra sykkelmiljøet under fotoseansen.

Cyclingnews skriver at de har sett korrespondansen mellom Gins og sykkelagets manager i ettertid, der han skriver at det ikke er noe han kan gjøre på grunn av sponsorene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer