Hevder Hushovd innrømte at det var en rettferdig sprint

- Blir nok aldri enig med Cavendish, sier Kvålsvoll.

UENIGE: Thor Hushovd og Mark Cavendish kranglet etter at briten blokkerte veien for den norske sprinteren i spurten lørdag. Cavendish hevder at hushovd nå er enig i at det var en rettferig sprint. Det har Hushovds trener liten tro på. Foto: AFP
UENIGE: Thor Hushovd og Mark Cavendish kranglet etter at briten blokkerte veien for den norske sprinteren i spurten lørdag. Cavendish hevder at hushovd nå er enig i at det var en rettferig sprint. Det har Hushovds trener liten tro på. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no): Følg og diskuter dagens etappe direkte kl. 13 i vårt studio!

I dag ruller Tour de France videre i Alpene, men for en mann sitter fremdeles lørdagens dramatiske etappe friskt i minne.

Mark Cavendish ble disket fra etappen etter at juryen mente han blokkerte veien for rival Thor Hushovd på ureglementert vis.

Dette skjedde før Hushovds Cervelo-lag leverte protest.

Hushovd sa etter etappen at han var «møkk lei» av konkurrenten, mens en sint Cavendish hevdet at nordmannen bare kunne vinne den grønne trøya ved å få Cavendish disket.

Og Columbia-rytteren er fortsatt forbanna.

24-åringen fra øya Isle of Man hevder Hushovd, som var rimelig klar i sin tale etter etappen, nå er enig med Cavendish i at det ikke skjedde noe ureglementert under spurten.

Urettferdig
- Han innrømte i går at det var en rettferdig sprint. Jeg blokkerte ham, men jeg holdt en rett linje. Normalt blir man disket hvis man bryter ut av den rette linja. Han tror så høyt om seg selv at vi må jukse for å slå ham, sier Columbia-rytteren i et intervju med BBC.

Nå har han avskrevet seg selv fra kampen om den grønne trøya.

- Jeg er selvfølgelig irritert over at den grønne trøya ikke vil bli avgjort på sykkelen, men på et stykke papir. Jeg sa det til ham i går: Du har vunnet den grønne trøya, men det vil alltid være en flekk på den, sier Cavendish.

Hushovds trener Atle Kvålsvoll sier dette for stå for Cavendish sin regning.

- Både Thor og juryen var veldig tydelig etter etappen, så Thor er ferdig med dette. Jeg vet de har snakket sammen, men de blir nok aldri enige om dette, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Klar Hushovd-ledelse
Hushovd leder nå med 18 poeng på Cavendish og den aller siste etappen i Paris er den eneste rene spurtetappen igjen av årets ritt.

- Det er jo ikke sånn man vil vinne, men det var såpass tydelig at dommerne ikke var i tvil. De slår ned på dette, sier Thor Hushovd.

Dagens etappe er en tøff etappe med en knalltøff klatring utenfor kategori og en 1.kategori før rytterne suser inn til målgang i Bourg-Saint-Maurice.

- I dag går det rett til himmels med en gang og det kan bli kjørt hardt i fra starten. Det blir viktig å henge med lengst mulig opp det første fjellet og finne seg en god gruppe for Thor, sier trener Atle Kvålsvoll.