Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder jamaicansk OL-medaljør er blant de dopingtatte i Beijing

Friidrettsutøver.

TILSMUSSET: Det avsløres stadig flere utøvere fra OL i Beijing når IOC restester prøvene før sommerens Rio-leker. Foto: EPA/GERO BRELOER/ NTB Scanpix
TILSMUSSET: Det avsløres stadig flere utøvere fra OL i Beijing når IOC restester prøvene før sommerens Rio-leker. Foto: EPA/GERO BRELOER/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Foreløpig har den internasjonale olympiske komité, IOC, avslørt 32 dopere fra Beijing-OL når de nå har analysert noen av dopingprøvene på nytt

Av de 32 er 14 russere og én spanjol identifisert. I dag melder nyhetsbyrået Reuters at en medaljevinner fra Jamaica også skal være blant de som er avslørt i restestingen fra Beijing. 

I så fall er det en jamaicansk friidrettsutøver som er tatt, ettersom alle de 11 medaljene Jamaica vant i Kina var på friidrettsbanen. Det som har gjort opplysningene enda mer oppsiktsvekkende er at IOC's retesting av Beijing-prøver først og fremst har konsentrert seg om utøvere som også satser på å delta i Rio i august. 

Og at noen av friidrettens aller største navn kommer fra Jamaica. 

Engelske The Telegraph hevder å vite navnet på utøveren som er tatt, og skriver at friidrettens aller største stjerne, Usain Bolt, ikke skal være involvert. 

Den jamaicanske OL-komitéen ønsker derimot ikke å kommentere saken i det hele tatt. 

- Akkurat nå er ingen kommentar alt jeg kan si, sier Mike Fennell til The Telegraph

Foreløpig er det bare a-prøvene fra restestingen som er klare. B-prøvene forventes ferdige i løpet av kort tid. 

Ifølge canadiske CBC vant disse femten utøverne Jamaicas medaljer under OL i Beijing:

Shelly-Ann Fraser-Pryce, Usain Bolt, Melaine Walker, Veronica Campbell-Brown, Dwight Thomas (løp bare heat i stafetten), Michael Frater, Nesta Carter, Asafa Powell, Sherone Simpson, Kerron Stewart, Shericka Williams, Kerron Stewart, Bobby-Gaye Wilkins, Shereefa Lloyd, Rosemarie Whyte og Novlene Williams. 

Shelley-Ann Fraser-Pryce, Asafa Powell og Sherone Simpson har alle sonet seks måneders utestengelse for ulovlig bruk av henholdsvis oxycodone og oxilofrine.  

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!