STARTER OPP IGJEN: Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin forbereder en ny sesong. Foto: NTB Scanpix
STARTER OPP IGJEN: Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin forbereder en ny sesong. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rune Almenning Jarstein

Hevder Jarstein må vike i Europa

- Førstevalget i Bundesliga og cupen, men ikke i Europa League.

(Dagbladet): Lørdag om 12 dager spiller Hertha Berlin sesongens første kamp i Bundesliga. Motstander er Stuttgart på Olympiastadion, og igjen står Rune Almenning Jarstein (32) i mål for Hertha.

Ifølge avisene Bild og BZ er nordmannen førstekeeper også denne sesongen. Men samtidig fratas han angivelig oppgaver når klubben skal ut i gruppespillet i Europa League. Da skal han som er andrekeeper - Thomas Kraft (29) - stå mellom stengene.

Opplysningene er ikke bekreftet av klubben, men Bild slår bombesikkert fast at slik blir det. Tyskeren Kraft går til og med under tittelen «Mr. Europa» i avisa.

Belønning

Bakgrunnen er angivelig at trener Pál Dárdai ønsker å belønne Kraft for god innsats på treningene og lojalitet til klubben. 29-åringen var tidligere førstekeeper, men ble degradert av Jarstein.

ROTASJON: Bild skriver i dag at Hertha Berlin vil rotere keeperne.
ROTASJON: Bild skriver i dag at Hertha Berlin vil rotere keeperne. Vis mer

- Nordmannen er udiskutabel nummer én, heter det. Men samtidig ønsker Dárdai en klar arbeidsfordeling som innebærer en viss rotasjon. Jarstein skal stå i serien og cupen. Kraft får ansvaret for Europa League. Unggutten Jonathan Klinsmann (20) blir lagets faste U23-keeper.

På tå hev

I bunn og grunn handler det om å holde alle de tre keeperne på tå hev. Får du som andrekeeper følelsen av at du aldri slipper til, kan det virke lammende på moralen.

Gruppespillet i Europa League er en gulrot for Kraft. I fjor endte det med fiasko for Hertha Berlin i kvalifiseringen mot Brøndby. 1-0-seier hjemme ble til 1-3-tap borte.

Denne sesongen har laget kvalifisert seg direkte. Sist Hertha Berlin var i gruppespillet var så seint tilbake som sesongen 2009/2010. Da gikk laget videre fra gruppespillet, men ble feid over ende av Benfica og tapte 1-5 i første utslagsrunde.

Gruppespillet starter 14. september. Trekningen er 25. august.