Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus har bydd 50 millioner for Håland

Hevder Juventus har lagt inn storbud på Håland

Den Torino-baserte avisa Il Tempo melder om et bud på fem millioner euro for 17 år gamle Erling Braut Håland.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Håland har vært i fryktinngytende form i det siste. Nå skal Juventus ha bydd fem millioner euro for å lure nordmannen til Italia. .
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Erling Braut Håland har vært i fryktinngytende form i det siste. Nå skal Juventus ha bydd fem millioner euro for å lure nordmannen til Italia. . Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Braut Håland er Norges heteste overgangsobjekt. Den ettertraktede 17-åringen har virkelig vist seg frem i det siste og med seks mål på to kamper mot Brann og Vålerenga har de virkelig store klubbene kommet ordentlig på banen.

Allerede er det klart at Manchester United har interesse i Moldespilleren og har vært og sett Håland spille ved flere anledninger, blant annet da han scoret fire mål mot Brann.

Den kampen vekket oppsikt og mot Vålerenga søndag skal også Juventus ha vært til stede for å se på det norske stortalentet.

Forhandlet mandag

Ifølge den italienske Il Tempo-journalisten Alessandro Austini skal Juventus ha bydd nærmere 50 millioner kroner for nordmannen.

De to partene skal ha hatt samtaler om en overgang mandag og ifølge italieneren skal Molde ha krevd omlag fem millioner euro for Håland. Det bekrefter Austini overfor TV 2.

- Juventus lyttet til Moldes krav, som ligger rundt fem millioner euro (ca 48 millioner kroner, red.anm), og er klare til å fullføre handelen for mer eller mindre denne prisen. Møtet omtales som godt og de venter nå på utvikling i saken, sier Austini.

Håland har lenge vært på Torino-klubbens radar. Allerede i januar skal de italienske seriemesterne ha forsøkt å sikre seg nordmannens tjenester. Da skal Håland selv ha valgt å takke nei til en overgang, skriver TV 2.

Nå skal den italienske storklubbens sportssjef Fabio Paratici ha sendt en av klubbens mest betrodde menn for å få avtalen i boks, mens Paratici selv er travelt opptatt med å forsøke å sikre seg Cristiano Ronaldos underskrift.

Kommenterer ikke rykter

Augustini sier til TV 2 at klubbens plan er å la Håland spille på klubbens nyopprettede andrelag i italiensk Serie C. 17-åringen har foreløpig tegnet seg for åtte mål på 14 kamper i Eliteserien denne sesongen.

Moldes sportssjef, Øystein Neerland, sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere rykter omkring en overgang for Håland.

- Vi forholder oss til det som måtte komme av konkrete tilbud og forespørsler. Vi har ikke anledning til å diskutere rykter og spekulasjoner, sier Neerland til Dagbladet.

Neerland ønsker heller ikke kommentere om det stemmer at klubbene diskuterte en overgang mandag.

Braut Håland reiser til Irland på tirsdag for å spille Europaliga-kamp med Molde, før han knytter seg til G19-landslaget som reiser til EM i Finland på fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!