PRESENTERTE RANIERI: 31. mai i år ble Claudio Ranieri presentert som ny Monaco-trener, med sportsdirektør Tor Kristian Karlsen og klubbdirektør Filips Dhondt på hver sin side. Men det kunne fort vært en annen italieneren som sto der og holdt opp en Monaco-drakt, skriver The Guardian. Foto:   AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
PRESENTERTE RANIERI: 31. mai i år ble Claudio Ranieri presentert som ny Monaco-trener, med sportsdirektør Tor Kristian Karlsen og klubbdirektør Filips Dhondt på hver sin side. Men det kunne fort vært en annen italieneren som sto der og holdt opp en Monaco-drakt, skriver The Guardian. Foto: AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENETVis mer

Hevder Karlsen og Monaco var sikre på å hente Mancini

Men alt gikk i vasken da Agüero scoret det målet på overtid, skriver The Guardian.

(Dagbladet): 31. mai i år ble Claudio Ranieri presentert som ny trener for AS Monaco, og på pressekonferansen var han flankert av blant andre sportsdirektør Tor Kristian Karlsen.

Men det kunne vært en helt annen italiener som sto ved nordmannens side den dagen.

I hvert fall om man skal tro vanligvis etterrettelige The Guardian, som i kveld skriver at Manchester City-manager Roberto Mancini var høyaktuell for Monaco-jobben i våres.

Agüero-målet endret alt
Avisa hevder samtalene pågikk i rundt tre måneder, og at de startet rundt årsskiftet. Det siste møtet skal ha funnet sted i Roma kort tid etter at Arsenal hadde slått City 1-0 på Emirates. Det tapet gjorde at City hadde åtte poeng opp til Manchester United med seks serierunder igjen å spille.

De fleste trodde nok løpet var kjørt for de lyseblå da. Mancini skal ha fått beskjed om at jobben hans ikke var trygg, og sånn sett kunne timingen med Monaco passe perfekt.

Men vi vet hva som skjedde: Manchester United kollapset på oppløpssida, og var avhengig av hjelp fra QPR i siste runde for å ta ligagullet. Det så det ut som de skulle få - Mark Hughes' sine gutter ledet 2-1 da ordinær tid var ute.

To minutter på overtid utliknet Edin Dzeko - ironisk nok en av Tor Kristian Karlsens favorittspillere - før Sergio Agüero sendte Etihad til himmels med sin 3-2-scoring to minutter etter det igjen.

- Det var etter den kampen Monaco ble informert om at Mancini ikke lenger var interessert i jobben, skriver The Guardian.

Ville gi Mancini seks mill pund i året
Monaco er eid av den russiske milliardæren Dmitry Rybolovlev, som på Forbes' rikingsliste i 2011 var rangert på 93. plass over verdens rikeste menn.
??
Ifølge The Guardian sto han klar til å tilby Mancini en årslønn på 6,4 millioner pund i året, pluss bonuser. Det ville plassert ham på tredjeplass over verdens beste betalte fotballtrenere, bak Carlo Ancelotti i PSG og Guus Hiddink i Anzhi.

POSISJONERTE SEG: Mancini fikk beskjed om at jobben hans kunne være i fare. Etter tapet mot Arsenal i sjuende siste serierunde skal han ha hatt det siste møtet med Monaco. Foto:  REUTERS/Phil Noble
POSISJONERTE SEG: Mancini fikk beskjed om at jobben hans kunne være i fare. Etter tapet mot Arsenal i sjuende siste serierunde skal han ha hatt det siste møtet med Monaco. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Men Mancini fikk nok ikke akkurat dårlig betalt da han i stedet forlenget sin kontrakt med Manchester City i juli, med fem år. 

Verken Mancini eller City har ønsket å gi noen kommentarer til saken i The Guardian.

Tor Kristian Karlsen, som nå er administrerende direktør i Monaco, vil heller ikke kommentere opplysningene overfor Dagbladet.

PS! Det går ikke så aller verst med Monaco under Ranieris ledelse heller: Etter 12 serierunder ligger de øverst på tabellen i Ligue 2, men med Nantes og Angers på samme poengsum.

AVGJØRENDE MÅL. Sergio Agüero skjøt Etihad til himmels med sitt 3-2-mål mot QPR. Samtidig kan han indirekte ha torpedert Monacos håp om å hente Mancini. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
AVGJØRENDE MÅL. Sergio Agüero skjøt Etihad til himmels med sitt 3-2-mål mot QPR. Samtidig kan han indirekte ha torpedert Monacos håp om å hente Mancini. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer