UNDERSØKELSER: Verdens Antidopingbyrå (WADA) har fått tips om positive dopingprøver som kan være gjemt unna for å hindre at kinesiske svømmere dras inn i en dopingskandale. Foto: Luiz Souza/NurPhoto
UNDERSØKELSER: Verdens Antidopingbyrå (WADA) har fått tips om positive dopingprøver som kan være gjemt unna for å hindre at kinesiske svømmere dras inn i en dopingskandale. Foto: Luiz Souza/NurPhotoVis mer

Hevder Kina har gjemt unna fem dopingprøver fra svømmere

Wada skal undersøke.

Verdens Antidopingbyrå (WADA) har fått tips om positive dopingprøver som kan være gjemt unna for å hindre at kinesiske svømmere dras inn i en dopingskandale.

Etter å ha lagt fram påstander om en dopingskandale blant russiske svømmere fortsetter avisa The Times med å vende seg mot Kina.

Varslere innad i det kinesiske svømmemiljøet skal ha tatt kontakt med avisa og tipset om fem dopingprøver som skal ha blitt gjemt unna. Varslerne ba om at informasjonen ble gitt videre til WADA.

- Det er et lite antall tilfeller der utøvere har testet positivt som nå undersøkes av CHINADA, det WADA-anerkjente kinesiske antidopingbyrået, sier Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) om anklagene.

To av de fem prøvene som skal være gjemt bort skal være fra oktober i fjor, mens de tre siste fra rundt årsskiftet.

- Kina har aldri skjult positive dopingprøver. Jeg er usikker på hva The Times referer til, sier Zhao Jian i CHINADA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram