Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Kina har gjemt unna fem dopingprøver fra svømmere

Wada skal undersøke.

UNDERSØKELSER: Verdens Antidopingbyrå (WADA) har fått tips om positive dopingprøver som kan være gjemt unna for å hindre at kinesiske svømmere dras inn i en dopingskandale. Foto: Luiz Souza/NurPhoto
UNDERSØKELSER: Verdens Antidopingbyrå (WADA) har fått tips om positive dopingprøver som kan være gjemt unna for å hindre at kinesiske svømmere dras inn i en dopingskandale. Foto: Luiz Souza/NurPhoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens Antidopingbyrå (WADA) har fått tips om positive dopingprøver som kan være gjemt unna for å hindre at kinesiske svømmere dras inn i en dopingskandale.

Etter å ha lagt fram påstander om en dopingskandale blant russiske svømmere fortsetter avisa The Times med å vende seg mot Kina.

Varslere innad i det kinesiske svømmemiljøet skal ha tatt kontakt med avisa og tipset om fem dopingprøver som skal ha blitt gjemt unna. Varslerne ba om at informasjonen ble gitt videre til WADA.

- Det er et lite antall tilfeller der utøvere har testet positivt som nå undersøkes av CHINADA, det WADA-anerkjente kinesiske antidopingbyrået, sier Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) om anklagene.

To av de fem prøvene som skal være gjemt bort skal være fra oktober i fjor, mens de tre siste fra rundt årsskiftet.

- Kina har aldri skjult positive dopingprøver. Jeg er usikker på hva The Times referer til, sier Zhao Jian i CHINADA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart