Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Köln vil tredoble Solbakkens lønn

Spekulasjonene øker i tysk presse.

ETTERTRAKTET ETTERFØLGER: Nye spekulasjoner rundt Ståle Solbakken dukker stadig opp, et drøyt halvår før han etter planen skal ta over som landslagstrener etter Egil Olsen og Ola By Rise.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ETTERTRAKTET ETTERFØLGER: Nye spekulasjoner rundt Ståle Solbakken dukker stadig opp, et drøyt halvår før han etter planen skal ta over som landslagstrener etter Egil Olsen og Ola By Rise. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka skrev tysk presse at Ståle Solbakken er FC Kölns førstevalg når klubben nå skal ansette ny trener etter å ha sikret Bundesligaplassen denne sesongen.

I dag kommer storavisa Bild med nye spekulasjoner.

Ifølge danske sporten.dk, som har hjulpet den tyske avisa med saken, vil Köln mer en tredoble lønna til Solbakken for å få ham til å droppe kontrakten med Norges Fotballforbund.

Tyskerne skal også være villige til å betale ut Solbakken fra landslagstrenerjobben - ved å legge det de mener å vite er de fire millioner kronene som skal til.

Ingen kommentar
Ifølge Bild vil Ståle Solbakken tjene rundt 2,5 millioner kroner som Norge-sjef, mens han i Köln kan vente seg nærmere åtte millioner.

Mandag morgen skal ledelsen i Köln ha diskutert trenerspørsmålet på et møte, og Solbakken skal altså være øverst på ønskelista.

- Dette er en meget viktig beslutning, sier direktør Claus Horstmann.

Ståle Solbakken selv sier ingenting om saken.

- Jeg har ingen kommentarer til noe. Jeg kan ikke kommentere det hver gang det er en historie om at jeg skal det ene eller det andre. Sånn var det også da jeg ble satt i forbindelse med Hamburg. Uansett hva jeg sier, blir det misforstått, sier nordmannen til sporten.dk.

- Jeg kommenterer verken på enkelte ligaer, klubber eller spillere.

Semb forventer oppmøte
Nils Johan Semb ønsker ikke å kommentere hvorvidt det stemmer at fire millioner er det som skal til for å løse Ståle Solbakken fra kontrakten med NFF.

- Vi har inngått en kontrakt med Solbakken som er gyldig i fire år, og vi forventer at han starter i jobben på nyåret. Mer er det ikke å si om det, sier Semb, som han har gjort hver gang i forbindelse med disse spekulasjonene.

Ståle Solbakkens agent, Bjarne Goldbæk, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag. Tidligere denne uka avviste han imidlertid at det har vært kontakt med FC Köln.

Ettertraktet
Ståle Solbakkens suksess med FC København på hjemmebane og i Europa har gjort vår kommende landslagstrener til et ettertraktet navn i fotballeuropa.

Mange har stilt spørsmålet om et tilbud fra en storklubb kan velte Solbakkens avtale med Norges Fotballforbund, noe som har blitt avvist av både treneren selv og toppfotballsjef Nils Johan Semb flere ganger.

FCK-treneren har hele tiden sagt at han forholder seg til avtalen med NFF, som sier at han overtar som norsk landslagssjef ved inngangen til 2012, eventuelt etter EM samme år dersom Egil Olsen tar laget dit.

Etter å ha sikret det historiske Champions League-avansementet før jul, ville imidlertid ikke Solbakken avvise at han kan la seg friste av et annet tilbud dersom en storklubb kommer på banen, og fortalte samtidig at flere klubber hadde meldt en viss interesse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media