Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder klubber kan stå overfor «skremmende scenario»

Lokalavis hevder Mauricio Pochettino ønsker å ta over Manchester United. I så fall venter knalltøffe forhandlinger med beryktet styreleder, melder storavis.

SAMARBEIDET LENGE: Manager Mauricio Pochettino (t.h.) og Tottenhams styreleder Daniel Levy. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix
SAMARBEIDET LENGE: Manager Mauricio Pochettino (t.h.) og Tottenhams styreleder Daniel Levy. Foto: Reuters/Paul Childs/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Tottenham onsdag 20.30.

Mauricio Pochettino (47) var allerede nevnt som en mulig Manchester United-manager før Ole Gunnar Solskjær tok over de røde desember i fjor.

Da argentineren så fikk sparken i Tottenham nylig, har det knapt gått en dag uten at ordene «Solskjær» og «Pochettino» har stått oppført i samme artikkel i engelsk presse.

For Manchester United ligger på 9.-plass i Premier League, hele 22 poeng bak serieleder Liverpool. Selv om det tidvis har vært bred enighet om at Solskjærs prosjekt trenger tid, er det stadig spørsmål om hvor lenge nordmannen får sitte i sjefsstolen på Old Trafford.

Og så lenge Pochettino står uten jobb, vil 47-åringen sannsynligvis linkes til Manchester United.

Foreløpig er de tikke noe som tyder på at Solskjær frykter sparken.

- Nei, det bekymrer meg ikke. Jeg er bare fokusert på jobben min og forsøker å gjøre alt jeg kan. Jeg ser fram til neste kamp og tenker langsiktig med styret, uttalte Solskjær på en pressekonferanse tirsdag, før han la til:

- Men det er tida på året. Det er aldri morsomt å se kolleger miste jobben med kort tids mellomrom.

Sparkes over en lav sko

For bare de siste to ukene har Tottenham, Arsenal og Watford kvittet seg med manageren sin. Det var til og med andre gang at Watford kvittet seg med hovedtrener denne sesongen, da Quique Flores måtte ta hatten og gå av søndag.

Hele 25 managere i Englands fire øverste divisjoner har fått sparken siden inneværende sesong ble sparket i gang.

Pochettino har blitt nevnt som en av mange til å ta over jobben etter Unai Emery i Arsenal, men argentineren skal ha blitt rådet til å «vente på en større jobb». Bayern München har også blitt nevnt som en mulighet.

Manchester Evening News hevder på sin side at Pochettino ønsker å ta over Manchester United. Lokalavisa spekulerer i at Pochettino ikke kan ta over en Tottenham-rival denne sesongen, som følge av en klausul i kontrakten.

- Jeg er åpen for å lytte til prosjektene som er presentert for meg. Jeg har planer om å komme tilbake i Europa, uttalte Pochettino selv mandag.

«Skremmende scenario»

Samtidig har det kommet rapporter som viser at det kan bli vanskelig for en rival av Tottenham å sikre seg Pochettino, uavhengig av en slik klausul. For alle bånd til London-klubben er ikke kuttet, til tross for at han fikk sparken.

Først ble det meldt i engelske aviser at Pochettino måtte betale Spurs 12,5 millioner pund (rundt 150 millioner kroner) i kompensasjon for å ta en ny jobb. Dette har seinere blitt avvist.

GJENNOM VEGGEN: Midt i håndballkampen i Vikingahallen i Märsta, nord for Stockholm, smeller en bil gjennom veggen. Hallen evakueres umiddelbart. Video med tillatelse fra SolidSport. Vis mer

Engelske The Telegraph skriver imidlertid at hvis noen klubber skulle ønske Pochettinos tjenester, må de forhandle med en beryktet styreleder.

«Arsenal og Manchester United står overfor det skremmende scenarioet å måtte forhandle med Tottenhams styreleder Daniel Levy om de vil sikre seg Pochettino denne sesongen», skriver avisa.

Levy er kjent som en tøff nøtt når det kommer til forhandlingsbordet. Agenten til Gareth Bale fortalte blant annet at han forhandlet med Levy i 110 dager(!) før waliseren dro til Real Madrid i 2013.

Telegraph skriver også at Pochettino må gi fra seg de framtidige utbetalingene fra Tottenham hvis han tar en annen jobb, og at klubben som signerer ham må betale en kompensasjon til Spurs om de blir enige med Levy.

Pochettino hadde opprinnelig tre og et halvt år igjen av kontrakten med Tottenham. Han har foreløpig reist tilbake til Argentina.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media