SEKSUELL TRAKASSERING:  Tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods skriver på sin blogg om en lagvenninne som har blitt utsatt for seksuell trakassering fra sin klubbtrener i månedsvis - for deretter å ha blitt skjøvet ut i kulden da hun ikke var interessert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SEKSUELL TRAKASSERING: Tidligere landslagsspiller Lisa-Marie Woods skriver på sin blogg om en lagvenninne som har blitt utsatt for seksuell trakassering fra sin klubbtrener i månedsvis - for deretter å ha blitt skjøvet ut i kulden da hun ikke var interessert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Hevder klubbtrener utsatte landslagsspiller for seksuell trakassering i månedsvis

- Jeg står for det som er skrevet i bloggen, sier Lisa-Marie Woods.

(Dagbladet): Tidligere landslag- og Toppserie-spiller Lisa-Marie Woods forteller om ei tidligere norsk lagvenninne som har blitt utsatt for seksuell trakassering fra sin fotballtrener.

På sin blogg, skriver Woods om hvordan klubbtreneren i månedsvis var etter en av sine spillere, med den hensikt å innlede et seksuelt forhold.

- Står for det Woods skriver om at denne mannlige treneren også har hatt ulike former for seksuelle forhold til andre spillere.

- Jeg står for det som er skrevet i bloggen, og at det viser seg å være mer utbredt enn jeg var klar over, sier Lisa-Marie Woods til Dagbladet.

Woods spiller for tiden fotball for Lady Reds i Australia. Venninnen 29-åringen skriver om er en tidligere landslagsspiller, som har representert Norge mange ganger. 

- En tidligere lagvenninne, god venninne og en gjennomprofesjonell på sitt område, legger kanskje opp. Ikke fordi hun føler seg ferdig, men på grunn av en opplevelse hun har hatt i løpet av det siste året med sin trener, skriver Woods før hun fortsetter.

- En trener som, rett etter at han fikk jobben, fulgte opp min venninne med intensjoner dypere enn rent profesjonelle, og langt mer enn vennskap. Rett og slett, på ufint vis hadde han intensjoner om å ha et seksuelt forhold, noe min venn hele veien gjorde klart at ikke var noe hun ville. Til tross for dette, fortsatte han å prøve å overtale henne om at de ville være bra sammen.

Den tidligere landslagsspilleren skriver at trakasseringen fra klubbtreneren kom både via SMS-er, brev og e-poster hele døgnet, hvor han foreslo at seksuelle møter skulle finne sted.

Ut i kulden Woods beskriver hvordan den tidligere lagvenninnen ble skjøvet ut i kulden av treneren da hun ikke besvarte på hans forespørsler.

- En ting er å havne på feil fot med et menneske for en eller annen grunn, men å gå gjennom dette fordi man ikke vil ha sex med treneren? Som spiller gjør det meg syk å vite dette når jeg vet hvor mye vi legger i fotballen, skriver Woods i bloggen.

Lisa-Marie Woods sier at hun ikke ønsker å utdype noe av det hun har skrevet i bloggen.

- Det er vanskelig stoff, så av hensyn til de involverte bør jeg ikke uttale meg mer enn det jeg har tillatt meg å gjøre i bloggen, forklarer Woods.

- Skal aldri skje TV2 skriver at NFF er koblet inn i saken, og at kvinnelig toppfotballsjef Heidi Støre skal i møter med den fornærmede spilleren.

- Vi har kontaktet Woods som nå kontakter spilleren for samtale med oss, bekrefter Kjetil Siem overfor Nettavisen.

Han er klar på at slik oppførsel ikke skal finne sted.

- I slike saker må treneren slutte på sekundet. Du kan aldri tråkke over den grensa. Aldri!.