Hevder kun formaliteter gjenstår før VM-kamp i Russland er spikret

Carlsen ikke imponert over skandaleforfulgt president.

IKKE IMPONERT: Magnus Carlsen er ikke begeistret over FIDE-president Kirsan Iljumzjinov (til høyre). At russeren ble gjenvalgt medfører sannynligvis at Carlsen må til Sotsji for å spille det prestisjefylte returoppgjøret mot Vishy Anand. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
IKKE IMPONERT: Magnus Carlsen er ikke begeistret over FIDE-president Kirsan Iljumzjinov (til høyre). At russeren ble gjenvalgt medfører sannynligvis at Carlsen må til Sotsji for å spille det prestisjefylte returoppgjøret mot Vishy Anand. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Kirsan Iljumzjinov (52) mot Garry Kasparov (51). Det var Vladimir Putins venn mot Russland-presidentens fiende. Det var øst mot vest. Gammelt mot nytt.

Under sjakkvalget på Universitetet i Tromsø i går, tok auditorium 1 fullstendig fyr - flere ganger. Anklagene haglet fra begge parter:

Bestikkelser, tukling med forhåndsstemmer og generell skittkasting var kun noe av det surrealistiske innholdet i seansen hvor Iljumzjinov til slutt sto triumferende igjen.

Misfornøyd Carlsen Selv om seieren var med overlegen margin, sitter majoriteten av det vestlige sjakkmiljøet misfornøyde igjen. Det inkluderer sportens desidert største stjerne.

- Jeg synes Iljumzjinov har sittet litt for lenge, sier Magnus Carlsen til Dagbladet.

Kasparov-sympatisørenes rop om endring har vært både mange og høylytte. De viste seg likevel å være forgjeves. Den tidligere verdensmesteren gikk på et ydmykende tap, etter at han like før hadde lovet ti millioner ferske dollar til sjakksporten om han ble valgt.

Kanskje var en av grunnene at Iljumzjinov like godt gikk opp på talerstolen like etter og garanterte 20.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer