Hevder kvitteringer beviser uskyld: - Umulig

Sprintstjerne Christian Coleman er utestengt i to år etter at han brøt meldeplikten tre ganger.

UTESTENGT: Christian Coleman går glipp av OL i Tokyo. Foto: Michal CIZEK / AFP / NTB Scanpix
UTESTENGT: Christian Coleman går glipp av OL i Tokyo. Foto: Michal CIZEK / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag kom meldingen om at regjerende verdensmester på 100 meter, Christian Coleman, utestenges i to år på grunn av brudd på dopingreglementet.

Amerikaneren skal ha brutt meldeplikten tre ganger i løpet av en periode på tolv måneder. Like etter dommen kom meldingen om at han anker saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste at Coleman blir straffet for tre brudd på meldeplikten: 6. juni 2018, 16. januar 2019 og 26. april 2019. Coleman var også utilgjengelig til en dopingtest 9. desember i fjor.

AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

Hevder han er uskyldig

Allerede i juni fortalte Coleman selv at han risikerte utestengelse. Han tok til sosiale medier, det han bedyret sin uskyld.

Verdensmesteren hevdet å sitte på kvitteringer som beviser at han var ute på juleshopping og dermed ikke bevisst prøvde å unngå en dopingtest desember i fjor.

- Ikke si at jeg mistet en test hvis du sniker deg fram til døra mi uten at jeg vet det. Banket på mens jeg handlet julegaver fem minutter unna og ikke engang bryr deg om å ringe meg, langet Coleman ut på Twitter.

- Jeg var mer enn klar for og tilgjengelig for å bli testet og hvis jeg hadde fått en telefon kunne jeg tatt en test og fortsatt kvelden min. Jeg ble først gjort klar over at jeg ble forsøkt testet dagen etter, da jeg fikk en feilrapport, fortsatte han.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Slår sprekker

Coleman hevder han så starten på en fotballkamp som gikk 20.15, før han dro ut igjen for å handle. Det forsvaret slo sprekker da kvitteringene ble lagt fram for dommeren i saken.

- Kvitteringer viser at utøveren handlet fra tidligst 19.13, og kjøpte også en chipotle 19.53 og deretter 16 ting fra en Walmart-butikk 20.22, heter det i en uttalelse fra sakens dommer ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Utøverens bevis var at han dro hjem en kort tur mellom 20.00 og 20.10, spiste chipotlen sin mens han så starten på kampen og deretter dro ut igjen. Vi aksepterer ikke utøverens bevis, heter det videre.

- Det ville rett og slett vært umulig for ham å kjøpe en chipotle 19.53 (butikken ligger fem til ni minutter unna boligen hans), kjøre hjem, parkere bilen, gå inn i boligen, spise chipotlen, deretter se starten av fotballkampen som begynte 20.15, og deretter gå ut i bilen igjen, kjøre til butikken og kjøpe 16 ting på Walmart og rekke å betale for dem innen 20.22.

Coleman slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter i fjor høst. En formalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer