Hevder kvitteringer beviser uskyld: - Umulig

Sprintstjerne Christian Coleman er utestengt i to år etter at han brøt meldeplikten tre ganger.

UTESTENGT: Christian Coleman går glipp av OL i Tokyo. Foto: Michal CIZEK / AFP / NTB Scanpix
UTESTENGT: Christian Coleman går glipp av OL i Tokyo. Foto: Michal CIZEK / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag kom meldingen om at regjerende verdensmester på 100 meter, Christian Coleman, utestenges i to år på grunn av brudd på dopingreglementet.

Amerikaneren skal ha brutt meldeplikten tre ganger i løpet av en periode på tolv måneder. Like etter dommen kom meldingen om at han anker saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste at Coleman blir straffet for tre brudd på meldeplikten: 6. juni 2018, 16. januar 2019 og 26. april 2019. Coleman var også utilgjengelig til en dopingtest 9. desember i fjor.

AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

Hevder han er uskyldig

Allerede i juni fortalte Coleman selv at han risikerte utestengelse. Han tok til sosiale medier, det han bedyret sin uskyld.

Verdensmesteren hevdet å sitte på kvitteringer som beviser at han var ute på juleshopping og dermed ikke bevisst prøvde å unngå en dopingtest desember i fjor.

- Ikke si at jeg mistet en test hvis du sniker deg fram til døra mi uten at jeg vet det. Banket på mens jeg handlet julegaver fem minutter unna og ikke engang bryr deg om å ringe meg, langet Coleman ut på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer