Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island - Norge

Hevder Lagerbäck fikk nei fordi Olympiakos er lei

Kaos i den greske klubben.

STÅR OVER: Omar Elabdellaoui får ikke spille de to kommende landskampene mot Island og Panama. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STÅR OVER: Omar Elabdellaoui får ikke spille de to kommende landskampene mot Island og Panama. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
  • Island - Norge, kl. 22.00 lørdag

SANDVIKA (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) holdt tirsdag sin første pressekonferanse før privatlandskampen mot Island lørdag.

Lagerbäck vakte oppsikt da han innledningsvis kunngjorde at Olympiakos hadde satt foten ned for bruken av Omar Elabdellaoui (26). Høyrebacken var opprinnelig tatt ut, men grekerne nekter Elabdellaoui å være med på samlingen.

- Elabdellaoui fikk ikke lov av Olympiakos å komme hit fordi det bare er en internasjonal dato for VM-klare land. Vi har forsøkt å ha dialog med dem, men vi har ikke lyktes med å få dem til å ombestemme seg, sier Lagerbäck.

Svensken mener han ikke har fått et skikkelig svar fra Aten-klubben, utover at det ikke er en internasjonal dato. Til Dagbladet sier journalist Pol Papadopoulos - som jobber for den greske sportsavisa gazzetta.gr og følger Olympiakos tett - at det er to grunner til at klubben ikke vil frigi Omar Elabdellaoui:

- Olympiakos har sett seg lei på at han er en ustabil spiller som er mye skadet. Den ønsker ikke å risikere flere skader. I tillegg kan han bli solgt i sommer. Men det vet vi ingenting om ennå, forteller Papadopoulos.

Elendig sesong

Olympiakos har hatt en av sine verste sesonger på 20 år. Klubben havnet på tredjeplass, bak erkerivalene AEK Aten og PAOK. Totalt har fire trenere kommet og gått. Klubben trenes nå av portugiseren Pedro Martins.

Journalist Pol Papadopoulos opplyser at spillerne i Olympiakos har ferie fram til 15. juni. Da starter oppkjøringen til en ny sesong.

Norge møter Island i Reykjavík 2. juni og Panama på Ullevaal 6. juni. At kampene ikke kolliderer med noe i regi av Olympiakos, gjorde at det framsto ekstra merkelig at klubben ikke vil frigi Elabdellaoui. Lagerbäck sier at han aldri tidligere har opplevd liknende.

- Jeg har alltid vært heldig med disse greiene, sier treneren, som gjerne ser at reglene blir endret.

Muskulære problemer

Høyrebacken har kontrakt med klubben fram til 2019. Denne sesongen har han spilt 19 av 30 seriekamper.

- Han har slitt med muskulære problemer, forteller Papadopoulos.

Elabdellaoui ble utlånt til Hull i 2017. Han har 28 landskamper for Norge. Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Olympiakos-spilleren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media