TIL LIVERPOOL?: Southampton-spiller Rickie Lambert skal være nær en overgang til Liverpool. I så fall blir han lagkamerat med Daniel Agger. Foto: . AFP PHOTO / PAUL ELLIS
TIL LIVERPOOL?: Southampton-spiller Rickie Lambert skal være nær en overgang til Liverpool. I så fall blir han lagkamerat med Daniel Agger. Foto: . AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Hevder Liverpool er nær sjokkovergang for 32-åring

- Men det er ikke gitt at Suarez drar, sier ekspert.

(Dagbladet): Southampton-spiss Rickie Lambert (32) skal ifølge britisk presse være nær en overgang til Liverpool og den potensielle overgangen omtales som en sjokksignering av Telegraph.

- Hvis dette stemmer så vil jeg si at det ikke passer helt inn i profilen til Liverpool. Det er jo spennende. Brendan Rodgers pleier å ha koll på hva han ønsker. Han har gjort noen kupp tidligere. Han har bommet grovt noen ganger også. Men han pleier å ha en tanke bak det han gjør, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad til Dagbladet.

Lambert scoret 13 seriemål for Southampton denne sesongen og han er for tida på treningsleir og VM-forberedelser med det engelske landslaget.

Dyr 32-åring Ifølge Telegraph skal klubbene være enige om en overgangssum på rundt 7 millioner pund og omtales som en sjokkovergang av avisa.

Summen tilsvarer 70 millioner kroner.

Sky Sports hevder overgangssummen ligger på mellom 80 og 100 millioner kroner.

- Det kan hende de får mye mål for de pengene. Han er en spiller som man bytter inn dersom man stanger eller ligger under. Da får de inn en spiller som kan skape litt kaos, og gi litt julig, som åpner opp rom for andre spillere. Men han har flere ferdigheter enn det. Han har scoret noen vanvittig vakre mål, både på frispark og langskudd, sier Wikestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommenatoren peker på at Lambert debuterte på det engelske landslaget i en alder av 30 år, og i tillegg svarte med å score i debuten. Han hadde heller aldri spilt i Premier League da Southampton rykket opp.

PÅ SAMLING: England-trener Roy Hodgson, Rickie Lambert, Daniel Sturridge, Wayne Rooney og Danny Welbeck. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
PÅ SAMLING: England-trener Roy Hodgson, Rickie Lambert, Daniel Sturridge, Wayne Rooney og Danny Welbeck. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Han har mer finesse enn ryktet tilsier. Både på langskudd, chipper og finter. Han har et tosifret antall scoringer de to siste sesongen, og de assistene er ikke bare hodedelen. Han har et godt blikk. Det er ikke tilfeldig at han er i VM-troppen til England. Han har mer finesse enn hva han får kred for. Det er ikke nødvendigvis helt mørkt, sier Wikestad.

Hvis Lambert havner i Liverpool får han i så fall knallhard kamp om spissplassen. Luis Suarez og Daniel Sturridge scoret 31 og 22 Premier League-mål denne sesongen.

Suarez-exit? Det er nok likevel noen Liverpool-supportere som ser for seg at Daniel Sturridge og Rickie Lambert tar avspark i seriepremieren neste sesong. Med Luis Suarez sittende i solveggen i spanske Madrid.

- Jeg skjønner den frykten der, absolutt. Men det er ikke gitt at Suarez drar nå heller, med Liverpool i Champions League, sier Wikestad.

Lambert har spilt i Southampton siden 2009 og har jobbet seg opp gjennom divisjonene fra League One (nivå 3).

I et intervju med Daily Star fra 2012 innrømmet Lambert at han var Liverpool-fan.

- Jeg var Liverpool-fan i barndommen. Drømmen min var å spille for et fullsatt Anfield, sa Lambert.

EKSPERT: TV2s Kasper Wikestad følger Premier League tett.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: TV2s Kasper Wikestad følger Premier League tett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Tidligere har han spilt i Stockport County, Rochdale og Bristol Rovers.

Nylig forsvant Southampton-manager Mauricio Pochettino til Tottenham og Lambert kan være en av flere profiler som forlater Saint Marys.

Også Luke Shaw og Adam Lallana er koblet bort fra Southampton denne sommeren. Lallana er nevnt i samme åndedrag som Liverpool i enkelte medier, mens Shaw først og fremst linkes til Manchester United og Chelsea.

PS: England møter Peru på Wembley klokka 21 i morgen.