Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Liverpool stjeler 15-åring

- De rike raner de fattige.

KRITISERES: Rafael Benitez' Liverpool får hard medfart av Crewe-direktør Dario Gradi for klubbens jakt på 15 år gamle Max Clayton. Foto: REUTERS
KRITISERES: Rafael Benitez' Liverpool får hard medfart av Crewe-direktør Dario Gradi for klubbens jakt på 15 år gamle Max Clayton. Foto: REUTERS Vis mer

|||(Dagbladet.no) Chelsea er utestengt fra overgangsmarkedet i nesten halvannet år og Manchester United er i åpen strid med Le Havre.

Stadig flere historier om storklubbenes jakt på de heiteste talentene kommer nå til overflaten. De siste meldingene fra England er at Liverpool ligger langflate etter Crewe Alexandras Max Clayton (15).

- Vi har en situasjon hvor en av våre 15-åringer har blitt kontaktet. Han er en fantastisk spiller og nå har han sagt til oss at han ønsker å forlate klubben umiddelbart for å dra til et storlag, sier fotballdirektør Dario Gradi i Crewe ifølge Daily Post.

Ikke klaget inn
Selv om klubben mener Clayton har blitt kontaktet på ureglementert måte, har de foreløpig ikke klaget inn saken for fotballforbundet. Trolig vil de avvente for å se hvordan Liverpool vil svare på anklagene.

- Det er vanskelig å beskytte spillerne nå. Alt dette går imot sportens moral - de rike raner de fattige. Fifa har i det minste gitt de små klubbene et håp, sier Gradi, og henviser til det internasjonale fotballforbundets sterke reaksjon mot Chelsea.

Det er ikke usannsynlig at Liverpool vil svare med å komme med en kompensasjon på ti millioner kroner. 15-åringen kan skrive under for Liverpool i mars og hvis de to klubbene ikke kommer til enighet, vil overgangssummen bli fastsatt av et panel.

Den summen kan fort bli mindre enn ti millioner kroner, og det er nok årsaken til at Crewe er avventende i forhold til en anmeldelse.

- Hva slags kompensasjon kommer vi til å få for alt det arbeidet vi har gjort i å utvikle ham? Det beløpet vil i hvert fall være betydelig mindre enn den innsatsen som er nedlagt, sier Gradi.

Everton hentet 12-åring
Han avslører også at Crewe nylig mistet en 12-åring til Everton, og han håper at Chelsea-saken vil skape presedens - slik at ungdommene og småklubbene er mer beskyttet i framtida.

- Vi mistet en 12-åring til Everton. Han var vår mest lovende 12-åring. Problemet er at storklubbene betaler hans utgifter. De vil betale flere tusen kroner i uka for å dekke utgiftene hans, vi betaler også for utgifter - men er ikke i nærheten av summer som det, sier Gradi ifølge The Guardian.

Parallelt med dette vil Everton i morgen få vite hva de må betale for Englands U17-kaptein Luke Garbutt, som de i sommer hentet fra Leeds. Et panel skal avgjøre hvor mye The Toffees må punge ut for spilleren Leeds-styreformann Ken Bates mener ble «rappet fra oss».

- Vi er veldig trygge på at vi har fulgt spillereglene, sier Everton-direktør Robert Elstone.

FØLER SEG RANET: Fotballdirektør Dario Gradi i Crewe Alexandre mener storlagene raner talentene til småklubbene. Foto: EPA
FØLER SEG RANET: Fotballdirektør Dario Gradi i Crewe Alexandre mener storlagene raner talentene til småklubbene. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling