Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder livstidsutestengte Atle Hamre trener hester med finlandshette

- Nå gir jeg opp, sier Hamre.

DEN GANG DA: Atle Hamre, her fra Drammen i 2006, er livstidsutestengt fra travsporten. Nå skal han være i gang med å kjøre hester igjen, riktignok i forkledning melder Trav- og Galopp-Nytt. Foto: Kurt T. Pedersen / Dagbladet
DEN GANG DA: Atle Hamre, her fra Drammen i 2006, er livstidsutestengt fra travsporten. Nå skal han være i gang med å kjøre hester igjen, riktignok i forkledning melder Trav- og Galopp-Nytt. Foto: Kurt T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Atle Hamre er utestengt fra norsk travsport på livstid, men ifølge siste utgave av fagbladet Trav og Galopp-Nytt skal Hamre ha blitt observert på Jarlsberg Travbane mens han kjørte hester iført finlandshette.

Det benektet Hamre på det aller sterkeste overfor Dagbladet.

- Jeg gir opp, jeg. Nå vet jeg ikke hva jeg skal si. Jeg er ferdig i travsporten, kan jeg ikke bare få fred?, spør Hamre, før han legger til:

- Jeg kan kommentere følgende: Jeg har ingen finlandshette, jeg bruker ikke finlandshette, og jeg trenger ikke dekke meg til noe sted jeg er. Jeg har ikke lov til å oppholde meg på travbaner, og jeg oppholder meg ikke der jeg ikke har lov til å være. Punktum.

Litt senere tar Hamre kontakt med Dagbladet igjen for å presisere at det var bruken av finlandshette han benektet.

- Ja, jeg har vært på Jarlsberg én gang og kjørt på rundbanen der. Det gjorde jeg fordi jeg hadde et sterkt behov for å kjenne hvordan det var å sitte i sulkyen igjen. Det hadde jeg ikke gjort på sju år. Men nå må ikke travselskapet og han daglige lederen på Jarlsberg overdramatisere dette med finlandshette, det høres jo ut som jeg har ranet en travbane. Jeg understreker at jeg ikke har noe behov for å dekke meg til overfor noe menneske på denne planeten, sier Hamre til Dagbladet.

Hamre skylder Det Norske Travselskap nesten én million kroner i saksomkostninger etter rettssaker der han endte med livstidsutestengelsen fra sporten.

DNTs generalsekretær, Rune E. Gustavsen, bekrefter overfor Trav- og Galopp-Nytt at de ser på den angivelige finlandshettekjøringen til Hamre.

- Dette er en sak vi skal behandle med tanke på å få slutt på denne praksisen, sier han.

Saken er oversendt dem fra Jarlsberg Travbane, og daglig leder Øystein Dale ved Jarlsberg hevder overfor fagbladet at han så Hamre med egne øyne.

- Jeg gikk ned på banen etter flere tips om at Atle kjørte. Det var ingen tvil om hvem det var, så det ble rapportert inn,  sier Dale til Dagbladet.

- Hamre mener det blir gjort mye ut av saken?

- Poenget er at han ikke forholder seg til utestengelsen.  Jarlsberg er ikke en direkte part - men blir trekt inn i saken når kjøringen er her, sier Dale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling