KOBLES TIL UNITED:  Louis van Gaal. FOTO: NTB SCANPIX
KOBLES TIL UNITED: Louis van Gaal. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Hevder Louis van Gaal er ekspert på å få spillere imot seg

Risikerer å splitte United-gareroben.

(Dagbladet): Manchester United skal være veldig nære å komme til en avtale med Louis van Gaal (62). Allerede i midten av neste uke kan fiaskotrener David Moyes få en permanent etterfølger.

Men nederlandske van Gaal er ikke en fyr som bare har sin sti ren. I alle fall hvis vi skal tro Manchester City-sjef Ferran Soriano (46). Han har spansk pass, og de to har begge jobbet i Barcelona.

Soriano mener van Gaal har en konfronterende stil, der han han fort risikerer å legge seg ut med folk.

- Vil huske deg Ifølge den engelske avisa Daily Mail sier Soriano:

- Hvis du behandler folk dårlig, så vil de alltid huske deg for dette. Den dagen du mislykkes som trener, kommer de til å ta igjen og «drepe deg». Jeg har sette dette i mange klubber.

Han fortsetter:

- Louis van Gaal har vært en dyktig trener i mange klubber, men han har en veldig krevende stil. Det samme skjedde i Barcelona og Bayern München. Han var tøff, folk likte ham ikke, men han vant kamper. Når du ikke lenger vinner, vil folk som er forbannet på deg komme tilbake og prøve å «drepe deg». En slik lederstil fungerer på film, men ikke i det virkelige liv.

Må definere behovet van Gaal har vært to perioder i Barcelona. Sist gang fikk han sparken, i 2003. I dag er han trener for det nederlandske landslaget, som skal til VM i Brasil.

Daily Mail presiserer at City-toppen Soriano kom med uttalelsene på en konferanse i mars, før van Gaal ble koblet til United.

- Før du bestemmer deg for hvordan du skal lede et lag, må du definere hva som er behovet, sa han.

Mangler empati I boka «Goal» - som kom ut i 2012 - uttaler Soriano også:

- Louis van Gaal har vunnet titler med flere lag, store og små. Men han mangler empati og sosiale kunnskaper.

Han fortsetter:

- Jeg måtte bare smile da jeg hørte Uli Hoeness, Bayerns sportsdirektør, forklare hvorfor van Gaal ikke lenger kunne fortsette i klubben. «van Gaal hører ikke på noen. Det må bli som han sier.» Det ser ut som om ryktet hans er berettiget.

SKEPTISK:   City-sjef Ferran Soriano (i midten) har ikke bare positivt å si om Louis van Gaal. FOTO: NTB SCANPIX
SKEPTISK: City-sjef Ferran Soriano (i midten) har ikke bare positivt å si om Louis van Gaal. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer