PROBLEMATISK?: I en rapport skrevet av SB Nation kommer det fram at Floyd Mayweather fikk to injeksjoner foran boksekampen mot Manny Pacquiao. De kan ha blitt tatt for å skjule andre stoffer, hevdes det. Foto: Gene Blevins/Polaris
PROBLEMATISK?: I en rapport skrevet av SB Nation kommer det fram at Floyd Mayweather fikk to injeksjoner foran boksekampen mot Manny Pacquiao. De kan ha blitt tatt for å skjule andre stoffer, hevdes det. Foto: Gene Blevins/PolarisVis mer

Hevder Mayweather fikk ulovlige injeksjoner foran «tidenes boksekamp»

SB Nation-rapport.

(Dagbladet): Dagen før boksekampen som ble omtalt som «tidenes største», skal vinner Floyd Mayweather Jr. ha fått to injeksjoner. Det hevdes i en lengre rapport skrevet av SB Nation.

For da det amerikanske antidopingbyrået (USADA) besøkte 38-åringen kort tid innen kampen, fant de beviser på at Mayweather hadde fått to injeksjoner som inneholdt salin og vitaminer.

I rapporten skrives det at Mayweathers medisinske støtteapparat fortalte at injeksjonene var gitt fordi de var bekymret for at bokseren skulle bli dehydrert.

- Problematisk Det i seg selv er ikke ulovlig, men blant andre Washington Post skriver at mengden kan tilsi at Mayweather kan ha forsøkt å skjule et annet stoff. Det ville i så fall være et brudd på verdens antidopingbyrås regler.

Videre rettes det også kritikk mot USADA. Selv om de var klar over at Mayweather hadde fått disse to sprøytene, meldte de ikke fra om dette til Nevada State Athletic Commission, som hadde ansvaret for boksekampen. NSAC ble først underrettet om dette tre uker etter kampen, og da hevdet USADA at de hadde gitt Mayweather lov.

- Det høres helt bisarrt ut. Det er problematisk, synes jeg. USADA må forklare hvorfor han trengte den injeksjonen. Det kan være en god forklaring, men jeg vet ikke hva den er, sier Don Catlin, som forsker i laboratoriet ved UCLA ifølge MSN Sports.

Samme nettsted skriver at situasjonen er ekstra mistenkelig fordi mostanderen i nevnte kamp, Manny Pacquiao, ble nektet å ta en lovlig injeksjon før kampen.

Avkrefter ryktene Torsdag gikk Mayweather ut og bedyret sin uskyld.

- Jeg følger, og har alltid fulgt, reglene satt i Nevada og av USADA. La oss ikke glemme at det var jeg som for seks år siden insisterte på å øke antallet dopintester i forbindelse med kampene mine, sier 38-åringen ifølge BBC.

USADA går også ut og avkrefter ryktene.

- Vi mener det er viktig å umiddelbart si at ryktene er falske. Det er absurd å antyde at vi noensinne ville prøvd å svekke vår egen eller en idrettsutøvers integritet.