VANT: Justin Gatlin (t.h.) vant 100 meter-finalen. Her med Usain Bolt. Foto: NTB Scanpix
VANT: Justin Gatlin (t.h.) vant 100 meter-finalen. Her med Usain Bolt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder medaljeseremoni flyttes i frykt for buing

Kontroverser i VM.

(Dagbladet): Justin Gatlin tok VM-gullet på 100 meter i London i går kveld. Amerikaneren er en av de mest kontroversielle stjernene i friidretten og det overraskende gullet har skapt reaksjoner.

Det er noe også VM-arrangøren er klar over. Nå er det bestemt at medaljeseremonien flyttes i frykt for at publikum skal bue mot Gatlin og den amerikanske nasjonalsangen.

Det skriver The Guardian i dag.

Seremonien skulle egentlig starte kl. 19. Den er nå flyttet til kl. 17.50 - noe som er før kveldsprogrammet starter.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) hevder endringene av planen ikke har noe med resultater å gjøre, men The Guardian skriver at det er Gatlin som er årsaken.

Friidrettspresident Sebastian Coe forteller at han ønsker å gratulere Gatlin med gullet, men sier han ikke er overbegeistret. Gatlin er nemlig utestengt for dopingbruk ved to anledninger.

- Jeg skal ikke sitte her og si jeg er begeistret over at en som har to dopingdommer tar VM-gullet. Men han har lov til å være her, sier Sebastien Coe, gjengitt av Guardian.

Gatlin fikk stor pipekonsert mot seg da seieren var et faktum i går, trolig som en konsekvens av at han tidligere har blitt tatt for doping.