<strong>VANT:</strong> Justin Gatlin (t.h.) vant 100 meter-finalen. Her med Usain Bolt. Foto: NTB Scanpix
VANT: Justin Gatlin (t.h.) vant 100 meter-finalen. Her med Usain Bolt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hevder medaljeseremoni flyttes i frykt for buing

Kontroverser i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justin Gatlin tok VM-gullet på 100 meter i London i går kveld. Amerikaneren er en av de mest kontroversielle stjernene i friidretten og det overraskende gullet har skapt reaksjoner.

Det er noe også VM-arrangøren er klar over. Nå er det bestemt at medaljeseremonien flyttes i frykt for at publikum skal bue mot Gatlin og den amerikanske nasjonalsangen.

Det skriver The Guardian i dag.

Seremonien skulle egentlig starte kl. 19. Den er nå flyttet til kl. 17.50 - noe som er før kveldsprogrammet starter.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) hevder endringene av planen ikke har noe med resultater å gjøre, men The Guardian skriver at det er Gatlin som er årsaken.

Friidrettspresident Sebastian Coe forteller at han ønsker å gratulere Gatlin med gullet, men sier han ikke er overbegeistret. Gatlin er nemlig utestengt for dopingbruk ved to anledninger.

- Jeg skal ikke sitte her og si jeg er begeistret over at en som har to dopingdommer tar VM-gullet. Men han har lov til å være her, sier Sebastien Coe, gjengitt av Guardian.

Gatlin fikk stor pipekonsert mot seg da seieren var et faktum i går, trolig som en konsekvens av at han tidligere har blitt tatt for doping.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer