Lionel Messi

Hevder Messi har bestemt seg

Det er flere spanske medier som melder at Lionel Messi (33) har bestemt seg for å bli værende i Barcelona, dersom klubben kan oppfylle et par betingelser.

Publisert

Ryktene og sagaen rundt Lionel Messis fremtid har pågått i nærmere et år. Mye av dette er grunnet den legendariske argentinerens kontraktsituasjon.

Forrige sommer kunngjorde Messi at han ønsket å forlate Barcelona, og leverte inn den mye omtalte «burofaxen» der han offisielt ba om å få gå.

Problemet den gang var at klausulen i Messis kontrakt, som ville tillatt ham å gå, hadde en utløpsdato. Den hadde ikke argentineren møtt, og dermed måtte han bli værende.

På hans premisser

Det har siden vært ryktet at han kunne forsvinne når kontrakten løper ut med klubben fra Catalonia, hvilket er 30. juni 2021.

Det skal ikke ha manglet på beilere for legenden, som i skrivende stund er LaLigas toppscorer med 26 fulltreffere.

Paris Saint-Germain og Manchester City har blitt nevnt, og så tidlig som denne uken ble det hevdet av brasilianske TNT Sports at det var førstnevnte som lå an til å vinne kampen om Messis signatur.

Nå melder uansett TVE (TV Española, spansk allmennkringkaster, jour.anm) at Lionel Messi har bestemt seg for å bli i Barcelona, dersom klubben møter noen av hans kriterier.

Det skal ha kommet frem at Messi er klar for å ta en u-sving som inkluderer å redusere lønnen sin i Barcelona til halvparten, dersom Barcelona kan garantere ham et lag som kan hamle opp med de beste og kjempe om titler.

Dette følger rapporten fra katalanske TV3, som var de første til å rapportere om at Barcelona-president Joan Laporta hadde vært i middag med Messis far og agent, Jorge Messi for å diskutere fremtiden.

TV3 melder at man går igjennom økonomien i Barcelona, og jobber med å finne ut om man kan legge frem en ny avtale for Messi. Svarene på dette er ventet å komme i mai.

GODT FORHOLD: Lionel Messi og Joan Laporta hilser etter at Messi ledet Barcelona til triumf i den spanske cupfinalen. Foto: Photo by DAX Images/NurPhoto/Shutterstock
GODT FORHOLD: Lionel Messi og Joan Laporta hilser etter at Messi ledet Barcelona til triumf i den spanske cupfinalen. Foto: Photo by DAX Images/NurPhoto/Shutterstock Vis mer

Haaland og USA-tur

Messis villighet til å gå ned femti prosent i lønn allerede fra neste sesong kan også gjøre at Barcelona evner å signere minst én verdensstjerne, hevder TV3. Erling Braut Haaland er spilleren som står øverst på deres ønskeliste, rapporterer den katalanske nyhetskanalen videre.

Villigheten til å gå ned i lønn skal uansett komme et par tydelige premisser, i tillegg til ønsket om å sette på plass et slagkraftig lag rundt ham.

Blant annet skal Messi ha bedt om en kontrakt på to år, som gjør at han spiller i Barcelona til slutten av 2022/2023-sesongen, og gjør også at han er i toppform inn mot VM i Qatar vinteren 2022.

SPORTSNYHETER: - Alf Inge Haaland og Mino Raiola, henholdsvis far og agent til Erling Braut Haaland, har landet i Barcelona. Det skriver avisa Sport. Vis mer

Etter 2022/2023-sesongen skal Messi ønske at Barcelona lar ham gå til USA, der han ønsker å forsøke et eventyr i MLS før han legger skoene på hylla.

I USA er det ventet at Messi vil bli gjort til ambassadør for Barcelona. Etter at eventyret på andre siden av Atlanterhavet er over, skal partene deretter se på mulighetene for at Messi inngår i en direktørrolle i klubben.

Det hersker fortsatt stor økonomisk usikkerhet i Barcelona, men partene skal uansett nærme seg en enighet som knytter Messi til Barcelona også etter at kontrakten løper ut til sommeren, hevder TV3.

NY VÅR: Lionel Messi har vært strålende for Barcelona i LaLiga, og er ligaens toppscorer. Foto: NTB/Scanpix
NY VÅR: Lionel Messi har vært strålende for Barcelona i LaLiga, og er ligaens toppscorer. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det hører med til historien at Barcelona nylig vant den spanske cupen, og ligger godt an i tittelracet i LaLiga, til tross for torsdagens tap mot Granada.

Under Ronald Koeman har laget begynt å stråle igjen, og ligger på tredjeplass, kun to poeng bak serieleder Atlético Madrid med kun fem serierunder igjen av årets sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer