Hevder Messi må ut med 180 millioner for å slippe fengsel

- Loven er lik for alle, til og med for nummer én.

 UVANT FOKUS:  Lionel Messi er vant med å snakke med beina og trylle seg ut av den mest pressete situasjonen på fotballbanen. Men det spørs om han kan trylle seg ut av problemet med skattekontoret. Foto:  Christof Stache / AFP / NTB scanpix.
UVANT FOKUS: Lionel Messi er vant med å snakke med beina og trylle seg ut av den mest pressete situasjonen på fotballbanen. Men det spørs om han kan trylle seg ut av problemet med skattekontoret. Foto: Christof Stache / AFP / NTB scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Barcelona-spiller Lionel Messi og hans far blir etterforsket for skattesvindel i Spania. Det skal dreie seg om et totalbeløp på rundt 4 millioner euro (rundt 30 millioner norske kroner).

Barcelona-president Sandro Rosell har tatt sin store stjerne i forsvar, ifølge The Guardian.

Det samme gjør den tidligere presidenten i klubben, Joan Laporta:

- Jeg er overbevist om at Leo og faren ikke har gjort noe galt. Det kan hende at ansvaret ligger på en tredjepart, og at de er uskyldige, sier Laporta.

Men det spanske skattevesenet er fast bestemt på å ta familien Messi.

Kan slippe unna Messi risikerer å tilbringe tid i fengsel om han blir dømt i saken. Superstjerna er vant til å trylle seg ut av de vanskelige situasjonene på fotballbanen, men det spørs om magikeren greier å finte seg unna skattevesenet.

- Den normale straffen vil være mellom ett og fem år i fengsel, men det kan han unngå hvis han kommer til en enighet med skattekontoret, forteller Jose Maria Mollinedo i et intervju med COPE radio, gjengitt av The Telegraph.

Det er ikke småpenger superstjerna må ut med for å komme til enighet.

Må innrømme syndene Messi må betale en bot på 20 millioner pund (ca 180 millioner norske kroner etter dagens kurs) for å slippe unna fengselsstraffen. Han må også komme til enighet med skattekontoret. Det sier kilder nært The Telegraph.  Det er vanlig at boten er opptil seks ganger så stor som beløpet en person skylder i skatt.

- Hvis spilleren innrømmer at han er skyldig og betaler bota vil straffen bli kraftig redusert. Han vil også slippe unna fengsel, sier Mollinedo.

Lionel Messi har så langt nektet å ha gjort noe galt:

«Vi har nettopp fått kjennskap til klagen som ble levert inn til spanske skattemyndigheter via media. Vi er overrasket over disse nyhetene ettersom vi aldri har begått noe lovbrudd. Vi har alltid oppfylt alle våre skattemessige plikter, og fulgt rådene vi har fått fra våre skattekonsulenter. De kommer nå til å ta seg av denne situasjonen for oss», skriver Lionel Messi på sin Facebook-profil.

Men eksperter anbefaler han å tilstå om han og faren skjuler noe som helst:

- Loven er lik for alle, til og med nummer én, sier minister for utdanning, sport og kultur, Iganacio Wert til The Telegraph.