STEIN PÅ STEIN: Lionel Messi med Gabons president Ali Bongo etter å ha plassert en murstein på det som skal bli en ny stadion i landet. Foto:  REUTERS / NTB Scanpix
STEIN PÅ STEIN: Lionel Messi med Gabons president Ali Bongo etter å ha plassert en murstein på det som skal bli en ny stadion i landet. Foto: REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Hevder Messi mottok 31 millioner kroner for kontroversiell reise til Afrika

La ned en stein og åpnet presidentens familierestaurant.

(Dagbladet): Lionel Messi var forrige helg på besøk i det afrikanske landet Gabon, etter en invitasjon fra landets president, Ali Bongo.

Men turen til det vest-afrikanske landet har ikke falt i god jord hos alle.

Landet var en fransk koloni fram til 1960, og det virker til at franske medier mener det ikke var bra av Messi å besøke landet - som styres av det som omtales å være en svært korrupt president.

France Football
hevder å vite at Barcelona-stjernen fikk hele 31 millioner kroner for å besøke Gabon.

Under sitt besøk la 28-åringen ned en murstein på det som skal bli en av stadionene som skal brukes under Afrikamesterskapet i 2017 i byen Port-Gentil.

KRITIKK: Ikke bare var det besøket, men også Messis hverdagslige klær som ble mål for kritikken. Foto: AFP PHOTO / STEVE JORDAN / NTB Scanpix
KRITIKK: Ikke bare var det besøket, men også Messis hverdagslige klær som ble mål for kritikken. Foto: AFP PHOTO / STEVE JORDAN / NTB Scanpix Vis mer

I tillegg skal fotballspilleren ha vært med og åpnet en ny restaurant som eies en sønn av president Bongo.

- Folk er rasende for dette. Messi burde ha satt seg inn i hva Bongo representerer, sier en opposisjonspolitiker ifølge Daily Mail.

Dette året har det vært flere episoder hvor 28-åringen har vært i hardt vært. Lionel Messi og hans far er tiltalt for å ha unndratt 35 millioner kroner i skatt i Spania. I juni ble det kjent at han forsøkte å slippe unna å møte i retten.

Ali Bongo Ondima overtok presidentvervet etter sin far, som satt fram til 2009. Bongo jr skal ha kommet til makten etter et kontroversielt valg, og er anklaget for å ikke la innbyggerne i Gabon ta del i inntektene landet har fra oljeindustri.

Tidligere Barcelona-spillere Samuel Eto'o, som skal ha et tett forhold til president Bongo, og Deco.

Spanske Mundo Deportivo hevder på sin side at Messi ikke mottok en eneste krone for å ta turen til Gabon, men hevder han gjorde det som en gest til sin venn Samuel Eto'o og hans fotballprosjekter i landet.

Verken Messi eller Neymar er med på Barcelonas sesongoppkjøring i USA.

MUREREN: Messi viste fram sine evner med sement, mens presidenten fulgte spent med. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix
MUREREN: Messi viste fram sine evner med sement, mens presidenten fulgte spent med. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer