Hevder Messi mottok 31 millioner kroner for kontroversiell reise til Afrika

La ned en stein og åpnet presidentens familierestaurant.

STEIN PÅ STEIN: Lionel Messi med Gabons president Ali Bongo etter å ha plassert en murstein på det som skal bli en ny stadion i landet. Foto:  REUTERS / NTB Scanpix
STEIN PÅ STEIN: Lionel Messi med Gabons president Ali Bongo etter å ha plassert en murstein på det som skal bli en ny stadion i landet. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lionel Messi var forrige helg på besøk i det afrikanske landet Gabon, etter en invitasjon fra landets president, Ali Bongo.

Men turen til det vest-afrikanske landet har ikke falt i god jord hos alle.

Landet var en fransk koloni fram til 1960, og det virker til at franske medier mener det ikke var bra av Messi å besøke landet - som styres av det som omtales å være en svært korrupt president.

France Football
hevder å vite at Barcelona-stjernen fikk hele 31 millioner kroner for å besøke Gabon.

Under sitt besøk la 28-åringen ned en murstein på det som skal bli en av stadionene som skal brukes under Afrikamesterskapet i 2017 i byen Port-Gentil.

KRITIKK: Ikke bare var det besøket, men også Messis hverdagslige klær som ble mål for kritikken. Foto: AFP PHOTO / STEVE JORDAN / NTB Scanpix
KRITIKK: Ikke bare var det besøket, men også Messis hverdagslige klær som ble mål for kritikken. Foto: AFP PHOTO / STEVE JORDAN / NTB Scanpix Vis mer

I tillegg skal fotballspilleren ha vært med og åpnet en ny restaurant som eies en sønn av president Bongo.

- Folk er rasende for dette. Messi burde ha satt seg inn i hva Bongo representerer, sier en opposisjonspolitiker ifølge Daily Mail.

Dette året har det vært flere episoder hvor 28-åringen har vært i hardt vært. Lionel Messi og hans far er tiltalt for å ha unndratt 35 millioner kroner i skatt i Spania. I juni ble det kjent at han forsøkte å slippe unna å møte i retten.

Ali Bongo Ondima overtok presidentvervet etter sin far, som satt fram til 2009. Bongo jr skal ha kommet til makten etter et kontroversielt valg, og er anklaget for å ikke la innbyggerne i Gabon ta del i inntektene landet har fra oljeindustri.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Tidligere Barcelona-spillere Samuel Eto'o, som skal ha et tett forhold til president Bongo, og Deco.

Spanske Mundo Deportivo hevder på sin side at Messi ikke mottok en eneste krone for å ta turen til Gabon, men hevder han gjorde det som en gest til sin venn Samuel Eto'o og hans fotballprosjekter i landet.

Verken Messi eller Neymar er med på Barcelonas sesongoppkjøring i USA.

MUREREN: Messi viste fram sine evner med sement, mens presidenten fulgte spent med. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix
MUREREN: Messi viste fram sine evner med sement, mens presidenten fulgte spent med. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer