Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Mikel måtte hindres i å gå fysisk løs på Clattenburg

Nå kommer rapportene om hva som faktisk ble sagt i skandalekampen.

DE OMDISKUTERTE MINUTTENE: Chelseas John Obi Mikel fikk det gule kortet av Mark Clattenburg etter Manchester Uniteds vinnermål et kvarter før slutt på Stamford Bridge. Det er i forbindelse med denne krangelen at flere av hjemmelagets spillere mener å ha overhørt dommerens upassende ordbruk. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
DE OMDISKUTERTE MINUTTENE: Chelseas John Obi Mikel fikk det gule kortet av Mark Clattenburg etter Manchester Uniteds vinnermål et kvarter før slutt på Stamford Bridge. Det er i forbindelse med denne krangelen at flere av hjemmelagets spillere mener å ha overhørt dommerens upassende ordbruk. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Spekulasjonene rundt hva som faktisk ble sagt og gjort på og utenfor banen de siste 20 minuttene før kampslutt - og i minuttene etter kampslutt - på Stamford Bridge i helga, tiltar i britiske medier.

I dag bringer blant andre Mirror og Daily Mail sine versjoner av de høydramatiske minuttene rundt Manchester Uniteds vinnermål i det 75.minutt, og dramaet i garderoben etterpå.

Det var nemlig etter Javier Hernandez offsidescoring til 2-3 at John Obi Mikel fikk sitt gule kort for munnbruk, og det er i den sammenheng Mark Clattenburg beskyldes for å ha brukt rasistiske ord.

Mikel skal selv ikke ha hørt Clattenburgs bemerkning, men blitt gjort oppmerksom på det av lagkameratene Ramires og David Luiz.

Da hadde Mikel allerede kjeftet en stundt på dommeren for utvisningen av Fernando Torres i det 68. minutt, som han mente avgjorde kampen.

- Hvorfor kan vi ikke forsvare oss, hvorfor kan vi ikke stille spørsmål ved avgjørelsene dine, skal nigerianeren blant annet ha sagt til Clattenburg, etter å ha blitt irettesatt.

Nesten-slåsskamp
Da Hernandez avgjorde kampen var Mikel der igjen for å si sin mening. Clattenburg dro opp det gule kortet for kjeftbruken, og det er da han ifølge Ramires og Luiz skal ha brukt et nedsettende ord mot Chelseas midtbanespiller.

De fortalte dette umiddelbart til Mikel, som ventet til etter kampen med å konfrontere dommeren. Da ble temperaturen høy.

Mikel var med da Roberto Di Matteo og Chelsea-direktør Ron Gourlay oppsøkte Mark Clattenburg i garderoben, og skal ifølge Mirror og Daily Mail ha måttet blitt stoppet fra å gå fysisk til angrep på dommeren i den opphetede diskusjonen.

Dette rapporteres å være den «ekstraordinære hendelsen» Mark Clattenburg nevner i sin rapport, som nå er en del av etterforskningen til fotballforbundet FA.

Dømmer ikke til helga
Clattenburg beskyldes også for å ha kalt Juan Mata en «spanish twat» under kampen. Både Mata, Ramires og Luiz er blant spillerne som skal være klare til å gjenta beskyldningene mot Clattenburg i forbindelse med FAs undersøkelser.

Dommerne i Premier League bruker mikrofon under alle kamper, så det er ventet at flere av assistentene på Stamford Bridge bør kunne vitne om hva som ble sagt.

I lys av påstandene gis dommeren en påtvunget pause i helgens Premier League-runde, til tross for at han ikke er rammet av noen utestengelse ennå.

- PGMO mener at fokus skal være på spillerne og kampen, ikke dommeren, i enhver fotballkamp. Mark Clattenburg er en av verdens mest anerkjente dommere, og under disse omstendighetene, vil den ekstreme oppmerksomheten mot ham ikke være rettferdig mot klubbene eller supporterne, forklarer Premier League-dommernes organisasjon, ifølge Guardian.

I tillegg til FAs etterforskning er Mark Clattenburg også anmeldt til politiet av organisasjonen Society of Black Lawyers, og Metropolitan Police Service bekrefter at de skal se på saken.

Politiet etterforsker også hendelsen der en sikkerhetsvakt ble skadet i kaoset som oppsto etter Javier Hernandez' vinnermål på Stamford Bridge.

VITNE: Ramires skal være en av Chelsea-spillerne som er klare til å gi vitnemål om Clattenburgs ordbruk. Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
VITNE: Ramires skal være en av Chelsea-spillerne som er klare til å gi vitnemål om Clattenburgs ordbruk. Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer