Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Moen bidro til publikums raseri

Tilskuere stormet banen. - Dommerne var ikke i fare.

STORMET BANEN: Her bryter Austria Wien-supportere seg ut på banen. Svein Oddvar Moen så ingen annen mulighet enn å sende lagene i garderoben, der de ble sittende i 20-25 minutter før kampen ble gjenopptatt. - - Man er nødt til å spørre seg om dommerens og assistentdommernes dårlige avgjørelser bidro til den opphetede stemningen, mener Austria-manager Markus Kraetschmer.  Foto: AFP PHOTO /
STORMET BANEN: Her bryter Austria Wien-supportere seg ut på banen. Svein Oddvar Moen så ingen annen mulighet enn å sende lagene i garderoben, der de ble sittende i 20-25 minutter før kampen ble gjenopptatt. - - Man er nødt til å spørre seg om dommerens og assistentdommernes dårlige avgjørelser bidro til den opphetede stemningen, mener Austria-manager Markus Kraetschmer. Foto: AFP PHOTO / Vis mer

||| (Dagbladet): For en måned siden kom Svein Oddvar Moen i fokus da han delte ut åtte gule og to røde kort i Europa League-kampen mellom Slavia Praha og Valencia.

I kveld fikk den norske dommeren det hett igjen.

67 minutter inn i oppgjøret mellom Austria Wien og Athletic Bilbao, på stillingen 0-2 til spanjolene, greide flere sinte Austria-fans å ta seg ut på banen.

Da hadde de allerede kastet røykbomber og andre gjenstander mot spillerne.

Svein Oddvar Moen så ingen annen mulighet enn å sende lagene i garderoben, der de ble sittende i 20-25 minutter før de igjen fikk klarsignal til å entre banen.

Til slutt vant Bilbao kampen 2-0.

Kritisk til Moen

Etterpå antydet Austria-manager Markus Kraetschmer at Moen medvirket til at tilskuere mistet besinnelsen.

- Man er nødt til å spørre seg om dommerens og assistentdommernes dårlige avgjørelser bidro til den opphetede stemningen. Dette er noe Uefa bør ta hensyn til, sier Kraetschmer ifølge Kurier.

Han medgir samtidig at klubben kan vente seg en streng reaksjon.

KLAPPET TIL PUBLIKUM: Men Austria Wien-spiller Joachim Standfest mener fansens oppførsel ikke kan forsvares.  REUTERS/Robert Zolles
KLAPPET TIL PUBLIKUM: Men Austria Wien-spiller Joachim Standfest mener fansens oppførsel ikke kan forsvares. REUTERS/Robert Zolles Vis mer

- Det blir garantert en stor bot. Men det bør ikke komme noen ytterligere straff.

- Vi hadde situasjonen under kontroll, bortelagets spillere og dommerne var ikke i fare på noe tidspunkt. Men det er ingen unnskyldning for det som skjedde, vi er ansvarlige for sikkerheten, sier han.

- Forstår at folk kan bli sinte

Austria-spiller Joachim Standfest mener fansens oppførsel ikke kan forsvares.

- Det går ikke å forstå slik oppførsel. Det hører ikke hjemme på en fotballbane. Men det som skjedde da våre fans var i Bilbao er kanskje en liten unnskyldning, sier han, uten å utdype det nærmere.

Han legger også til at laget har fått fire store dommeravgjørelser mot seg i løpet av fem kamper i Europa.

En av Bilbaos målscorere, Francisco Llorente, forstår at Moens avgjørelser kunne opprøre hjemmenfansen.

- Jeg forstår at folk kan bli sinte på grunn av svake dommeravgjørelser, men slike episoder skal ikke forekomme på en fotballbane. Det er synd for Austria, sier han.

- IKKE I FARE: Austria Wien hevder verken spillere eller dommer Svein Oddvar Moen på noe tidspunkt var i fare. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
- IKKE I FARE: Austria Wien hevder verken spillere eller dommer Svein Oddvar Moen på noe tidspunkt var i fare. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

Moen overrasket

Dagbladet snakket i kveld med dommersjef Rune Pedersen, som har snakket med Moen to ganger i løpet av torsdagskvelden.

- Så langt tyder alt på at de har dømt en god kamp, de har fått gode tilbakemeldinger. Det er ingenting som tyder på at det blir noe etterspill overfor dommerne, sier han.

Pedersen er klar på at Moen gjorde rett i å sende lagene i garderoben.

- Når det blir kastet ting og banen stormes må spillerne i sikkerhet. Moen har fått full aksept fra Uefa-delegaten på at det var det eneste riktige å gjøre. Såvidt jeg vet var det ingen kontroverser i kampen som skulle tilsi en sånn type oppførsel fra publikum.

- Hvordan reagerte Moen og assistentdommerne på det som skjedde?

- De var overrasket over det som skjedde, men føler seg trygge på at de håndterte det hele på en god måte, sier Pedersen til Dagbladet.

Svein Oddvar Moen har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media