Hevder Mollekleiv innstilles som idrettspresident

Ifølge VG.

KANDIDAT: Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har bestemt seg for å innstille Sven Mollekleiv som ny idrettspresident, sier ikke navngitte kilder til VG.


Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KANDIDAT: Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har bestemt seg for å innstille Sven Mollekleiv som ny idrettspresident, sier ikke navngitte kilder til VG. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har bestemt seg for å innstille Sven Mollekleiv som ny idrettspresident, sier ikke navngitte kilder til VG.

Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund skal legge fram sin innstilling til nytt styre fredag, men ifølge VGs kilder har valget falt på Mollekleiv, som sammen med Berit Kjøll har vært regnet som favoritt blant de seks kandidatene.

Nåværende idrettspresident Tom Tvedt er også blant de seks. Han ønsker å fortsette i vervet. Det er ikke klart hva han vil gjøre dersom en annen innstilles, om han vi trekke seg eller likevel stille som kandidat på tinget i Lillehammer i mai.

Kjøll vil overfor VG ikke kommentere opplysningene om at Mollekleiv innstilles som president.

Sven Mollekleiv er 64 år gammel og har bred erfaring fra norsk idrett. Han har hovedfag fra Norges idrettshøgskole. Han har blant annet vært informasjonssjef i Norges Idrettsforbund, markedssjef i Norges Fotballforbund og informasjons- og utviklingssjef i Norges Friidrettsforbund. Han har også jobbet med ishockeylandslaget. I senere år har han vært leder for fotballforbundets etiske komité.

Mest kjent er han nok for i mange år å ha vært generalsekretær og senere frivillig president i Norges Røde Kors. Mollekleiv lanserte sitt kandidatur som ny idrettspresident i fjor sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer