PEPET UT: Pipingen mot Jose Mourinho skjedde da en supportergruppering prøvde å få til allsang med portugiserens navn søndag, da Atletico Bilbao ble knust på hjemmebane. Foto: REUTERS/Andrea Comas
PEPET UT: Pipingen mot Jose Mourinho skjedde da en supportergruppering prøvde å få til allsang med portugiserens navn søndag, da Atletico Bilbao ble knust på hjemmebane. Foto: REUTERS/Andrea ComasVis mer

Hevder Mourinho stikker fra Real Madrid

- Jeg har hørt det, sier Canal+-Kvalvik.

• Se El Clasico på db.no onsdag: Barcelona - Real Madrid

(Dagbladet): Av og til er det ikke nok å lede La Liga med fem poeng på Barcelona.

Søndag kveld ble Real Madrid-sjef Jose Mourinho pepet ut av egne fans på tampen av 4-1-kampen mot Atletic Bilbao.

Samme kveld gikk AS' reporter Siro López ut på spansk TV og sa at Mourinho akter å gi seg i Madrid ved sesongslutt. López hevdet kilden er en av Mourinhos aller fortroligste. Det skriver britiske Daily Telegraph.

Canal+-kommentator Magnar Kvalvik var på Santiago Bernabeu søndag, og er kjent med ryktene om «den spesielles» varslede avgang.

- Jeg har hørt det der, sier Kvalvik til Dagbladet.

- Tror du det er alvor?

- Det vet jeg ikke. Men jeg mener at det ble spekulert i dette forrige sesong også. At han allerede hadde bestemt seg for å slutte. Det er naturlig å stille spørsmålet om det stemmer, i lys av det som har skjedd.

Kvalvik mener ikke bare pipingen mot slutten av kampen, selv om han virkelig stusset på den.

Han tenker mest på forrige ukes krangel mellom Mourinho og Sergio Ramos, som han også omtaler i bloggen sin om 19. serierunde i Spania.

Det var i Madrid-avisa Marca det ble kjent at Ramos hadde utfordret Mourinho, da manageren kritiserte stopperen for manglende markering på Carlos Puyol i Copa del Rey-kampen sist onsdag.

Ramos mente Mourinho ikke forsto at slike markeringsavtaler må endres i løpet spillets gang, og managerens uvitenhet skyldes at han selv ikke har vært toppspiller.

En slik replikk likte Mourinho dårlig, og han utbrøt at spansk presse beskytter både Ramos og keeper Iker Casillas nettopp på grunn av nasjonaliteten.

Ramos har brukt twitter til å avvise at det foreligger en konflikt i Real Madrid, men da Kvalsvik var i Madrid i helgen gikk han bort og snakket med gutta i Real Madrids egen tv-stasjon.

- Jeg var veldig i tvil om at dette var sant, fram til jeg snakket med dem. De sa det var noe å tro på, og selv de er skeptiske til Marca, sier Kvalsvik.

Han tror det mest alvorlig er en mulig splittelse mellom spillergruppene, med Mourinho på den ene siden.

RAMOS-KRANGEL: Sergio Ramos skal være en av spillerne som er kommet på kant med Mourinho. Foto: AP/Alberto Saiz
RAMOS-KRANGEL: Sergio Ramos skal være en av spillerne som er kommet på kant med Mourinho. Foto: AP/Alberto Saiz Vis mer

- Det er to deler av en lenger samtale som har kommet fram. Det var det med Ramos, og det at Mourinho hadde satt ham i et dårlig lys i mixed sone. Hele greia er at noen mener det er en portugisisk og en spansk gruppering, og spanjolene mener Mourinho er overbeskyttende overfor portugiserne.

I morgen kveld er det returkamp i Copa del Rey, Barcelona vant den første kampen som ble overskygget av Pepes stempling av Leo Messi.

Kvalsvik tror det er nettopp slike hendelser, og at Mourinho så helhjertet støttet stopperen i etterkant, som har fått fansen til å vende seg mot treneren.

- Hvor avhengig er Mourinho av et godt resultat i Barcelona i morgen?

- Jeg tror han først og fremst er avhengig av at Real Madrid gjør en god figur, spillemessig. De må gå ut offensivt og spille Real Madrid-fotball, og takle resultatet som kommer på en bra måte. Slik at det ikke blir negativ omtale igjen, det tror jeg er viktigst. Jeg har litt vanskelig for å se at de skal score to mål, uten å slippe inn ett mot Barcelona.

Når det gjelder Mourinhos framtid tror Kvalsvik at Mourinho bestemmer alt - absolutt alt.

- Sånn som det er nå, hvis de skal skille lag, så tror jeg det er en Mourinho-avgjørelse. Jeg tror nok at han har rimelig bra tak på president Florentino Perez, han vil gjerne ha ham. Vanligvis pleier det å være omvendt, at Perez dytter trenere ut.

Dersom Mourinho og Real vinner La Liga til våren er det første gang på fire år.

PORTUGAL-FAVORISERING? Jose Mourinho beskyldes i spansk presse for å behandle sine landsmenn best, her med Portugal-stopper Ricardo Carvalho. Foto: EPA/ZIPI
PORTUGAL-FAVORISERING? Jose Mourinho beskyldes i spansk presse for å behandle sine landsmenn best, her med Portugal-stopper Ricardo Carvalho. Foto: EPA/ZIPI Vis mer

- At de leder serien gjør buingen mot Mourinho litt spesiell, jeg sa også på lufta søndag at jeg lurte på om det virkelig var Mourinho de buet på. Jeg synes det er en drøy situasjon, med tanke på at de har fem poengs ledelse på Barcelona.