Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Neymar egentlig er tidenes dyreste fotballspiller

Barcelona skal ha betalt 795 millioner kroner.

HVEM - JEG!?: Neymar bryr seg trolig ikke om hvor mye Barcelona betalte for ham, så lenge han får spille i klubben han alltid har drømt om. Men presset øker på brasilianeren om han skulle vise seg å være tidenes dyreste fotballspiller. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti/NTB Scanpix
HVEM - JEG!?: Neymar bryr seg trolig ikke om hvor mye Barcelona betalte for ham, så lenge han får spille i klubben han alltid har drømt om. Men presset øker på brasilianeren om han skulle vise seg å være tidenes dyreste fotballspiller. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den brasilianske superstjernen Neymar endelig ble Barcelona-klar i juni, ble det sagt at han kostet 57 millioner euro (477 millioner kroner).

Det var 142 millioner kroner mer enn de opprinnelig hadde tenkt til å betale.

Men nå hevder den spanske hovedstadsavisa El Mundo at katalanerne punget ut nesten dobbelt så mye som først antatt for å sikre seg den tekniske angrepsspilleren.

40 mill. til familien Neymar skal ifølge avisa ha kostet Barcelona 95 millioner euro (795 millioner kroner), fordelt på følgende utbetalinger:

40 millioner euro til Neymars familie, 17 millioner euro til Neymars tidligere klubb Santos, 9 millioner euro for to vennskapskamper mellom Barcelona og Santos, 8,5 millioner euro i provisjon til Neymar senior, 7,9 millioner euro for rettighetene til ytterligere tre unge Santos-spillere, 2,6 millioner euro i diverse agenthonorarer samt en direkte signeringsbonus til Neymar på 10 millioner euro.

El Mundo viser til en serie interne dokumenter de har fått tilgang til.

Skulle disse tallene være korrekte, vil det gjøre Neymar til historiens dyreste fotballspiller.

Etterforskning Første- og andreplassen på denne lista holdes for øyeblikket av Barcelonas erkerival Real Madrid, med henholdsvis Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Da sistnevnte ble hentet til Los Galacticos i fjor sommer, ble det lenge spekulert i at waliseren kostet 100 millioner euro, men dette har seinere blitt tilbakevist av Real Madrid.

Bales offisielle overgangssum er nå på 91 millioner euro, to millioner mindre enn den portugisiske Gullball-vinneren. Begge disse kan nå bli forbigått av en brasilianer i Barcelona, men ikke om klubben med tilholdssted på Camp Nou får det som de vil.

Katalanerne hevder overfor Mundo Deportivo at Neymar kostet 57 millioner euro, og at overgangen var en kompleks, men vel gjennomført.

Tidligere i måneden ble det kjent at en spansk statsadvokat har bedt om innsyn i dokumentene fra overgangsforhandlingene.

Hovedpersonen selv er forøvrig satt på sidelinja av en ankelskade.

Hele Norges coronakart