STJERNE: Neymar møtte i retten i Madrid tirsdag. Foto: Sergio Perez
STJERNE: Neymar møtte i retten i Madrid tirsdag. Foto: Sergio PerezVis mer

Hevder Neymar lurte Santos

I forbindelse med Neymar-overgangen til Barcelona i 2013.

(Dagbladet): Den brasilianske fotballstjernen Neymar møtte i retten i Madrid tirsdag. Hans tidligere arbeidsgiver Santos mener at Neymar og hans far snøt klubben for en stor sum under overgangen til Barcelona i 2013.

I retten kom det frem at Neymar insisterte på å dra til storklubben.

Det ble kjent at Barcelona kjøpte angrepsspilleren for 57 millioner euro, men bare 17 av disse gikk til Santos. De resterende 40 millionene gikk til selskapet som er eid av Neymars far. Senere har det blitt kjent at overgangen kostet Barcelona hele 83 millioner euro. Fatima Cristina Bonassa vitnet på vegne av Santos i retten.

- Da vi så hvor mye Barcelona faktisk hadde betalt for Neymar, skjønte vi hvorfor han hadde insistert på å dra dit, sier hun ifølge nyhetsbyrået AFP.

Neymar var i retten i en og en halv time for å gi sin versjon av saken.

Barcelona og Neymar nekter for at de har gjort noe galt. Spanske myndigheter mener at klubben skal ha sluppet å betale store summer skatt ved å skjule deler av overgangssummen.

Det private selskapet, DIS, eide 40 prosent av Neymars sportsrettigheter på dette tidspunktet. De mener også de skulle ha mottatt mer penger etter overgangen. De mottok 6,8 millioner euro, en sum de mottok av Santos.

I forrige uke ble Neymar dømt for skatteunndragelse av en brasiliansk domstol. Neymar og hans far må betale en million kroner til Brasil for skatt som de skylder fra 2007 og 2008.