HARDE PÅSTANDER: Den tidligere Santos-presidenten Luis Alvaro de Olivera kommer med knallhard kritikk av Neymars far. Spesielt for hvordan han opptrådde under overgangssagaen mellom den brasilianske klubben og Barcelona. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
HARDE PÅSTANDER: Den tidligere Santos-presidenten Luis Alvaro de Olivera kommer med knallhard kritikk av Neymars far. Spesielt for hvordan han opptrådde under overgangssagaen mellom den brasilianske klubben og Barcelona. Foto: REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

Hevder Neymars pappa krevde orgie i London for å la sønnen gå til Barca

Tidligere klubbpresident til frontalangrep.

(Dagbladet): Neymars overgang fra Santos til Barcelona, var en av de store sagaene som til slutt kulminerte forrige sommer.

I utgangspunktet virket overgangssummen «overkommelig», men i ettertid har det kommet fram at beløpet den spanske storklubben måtte ut med, nok var mye høyere enn først antatt.

Og det var tydeligvis ikke bare snakk om penger.

- Veldig mye kaffe og en orgie I et intervju med den brasilianske avdelingen til sportskanalen ESPN, sier tidligere Santos-president Luis Alvaro de Olivera at faren til Neymar hadde en rekke krav. Noen av dem i beste fall ukonvensjonelle.

- I de 90 millioner euro som Barcelona betalte for Neymar, inngikk det veldig mye kaffe og en orgie på et hotell i Picadelly i London, sier han til tv-kanalen.

Olivera forteller videre at han selv har et godt bilde av Neymar, og at han er en «snill» gutt. Faren derimot får ikke mange stjerner i boka.

- Han betalte aldri for noen ting. Jeg måtte betale for alt. Av de 200 kopper kaffe vi drakk sammen, betalte han aldri for noen. Det gjelder også en tur vi hadde til Florianapolis for å se landslaget spille, sier han.

VM-KLAR: Neymar med det brasilianske landslaget forut for sommerens mesterskap. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA
VM-KLAR: Neymar med det brasilianske landslaget forut for sommerens mesterskap. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA Vis mer

- Han tjener en million euro i måneden. Han hadde en 70 fot lang yacht og to hus ved kysten ved Sao Paulo. Jeg er skuffet fordi jeg trodde han var min venn, men hadde jeg sett han foran bilen min i dag hadde jeg bare gitt gass, sier Olivera.

Ledestjerne Men orgier og cafe-regninger satt til side, overgangen til Barcelona ble et faktum. Men den første sesongen i La Liga ble ikke helt som ventet for den brasilianske superstjerna.

Real Madrid og Atletico Madrid stakk av med trofeene, og en troféløs sesong kan ikke kalles noe annet enn en fiasko i en slik klubb. Men nå venter VM.

Neymar var ledestjernen for «Selecao» da de gikk helt til topps i prøve-VM for et snaut år siden, og den 12. juni sparker de igang VM på hjemmebane for første gang siden 1950 mot Kroatia i Sao Paulo.

Den gang ble Uruguay for sterke i den avgjørende kampen som i ettertid bare fikk tilnavnet Maracanazo. Landslagssjef Luiz Felipe Scolari akter ikke å la den historien gjenta seg i år.

GOLDEN BOY: Skal Luiz Felipe Scolaris menn gå hele veien på hjemmebane, er de avhengige av at Neymar leverer varene. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA
GOLDEN BOY: Skal Luiz Felipe Scolaris menn gå hele veien på hjemmebane, er de avhengige av at Neymar leverer varene. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA Vis mer