I HARDT VÆR: Ifølge Ekstra Bladet er RBK-angriper Nicki Bille Nielsen siktet for vold mot politi etter en natt på byen i København i påsken. Foto: Ole Morten Melgård
I HARDT VÆR: Ifølge Ekstra Bladet er RBK-angriper Nicki Bille Nielsen siktet for vold mot politi etter en natt på byen i København i påsken. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Hevder Nicki Bille spyttet og bet politimann i armen

Ifølge danske Ekstra Bladet er RBK-spissen voldssiktet etter bytur i København natt til fredag.

(Dagbladet): Ifølge Ekstra Bladet skal Rosenborg-angriperen tilsynelatende umotivert ha sparket i parkeringsautomater og parkerte sykler i København natt til fredag.

Videre skriver den danske avisa at Nicki Bille Nielsen nektet å bli med frivillig da en politipatrulje kom til stedet, og en betjent skal ha brukt pepperspray mot ham.

I politibilen skal Bille ha spyttet i baksetet og tørket ansiktet i setet foran. Da en politibetjent skal ha dyttet ansiktet hans vekk, skal RBK-angriperen ha bitt ham i armen.

Politidokument Ekstra Bladet viser til et politidokument de er i besittelse av hvor det skal framgå at politibetjenten fikk et overflatisk bitemerke i armen.

Dette skal være bakgrunnen for at Nicki Bille Nielsen nå skal være siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Billes advokat, Peter Berg, sier til Ekstra Bladet at fotballspilleren ikke ønsker å uttale seg, men at han på ingen måte kjenner seg igjen i saksframstillingen.

- Ettergår fakta
Nicki Bille er i RBK-troppen som skal møte Bodø/Glimt i kveld.

- Han er i troppen, men vi vil prøve å ettergå fakta i saken i løpet av formiddagen. Fram til vi har gjort det, kan vi ikke si noe mer, sier organisasjonsleder Trond Alstad i RBK til Dagbladet.

Arrestert i Trondheim Det er ikke første gang dansken har vært i klammeri med lovens lange arm.

September i fjor ble Nicki Bille Nielsen arrestert på byen i Trondheim. Ifølge politiets logg skal dansken ha revet ned ett glass, spyttet på en ansatt og slått etter folk da han forlot et utested.

- Jeg tar det fulle og hele ansvar for det som skjedde. Jeg var full, og jeg beklager veldig mye. Både overfor klubben, spillerne, politiet, supporterne og alle som blir involvert. Det er fullstendig uakseptabel oppførsel fra min side, og det skal ikke skje igjen. Det lover jeg, uttalte Bille Nielsen da.

Skriftlig advarsel Det endte med at Nielsen fikk et forelegg på 10 000 kroner av politiet, og en skriftlig advarsel av Rosenborg.

- Det er meget alvorlig å få skriftlig advarsel i RBK. Skjer det lignende ting igjen, kan det være game over, sa Hoftun etter episoden.

Seinere kom meldingen om at Rosenborg-angriperen tok en mediepause.

Bille Nielsen har vært involvert i flere utenomsportslige episoder etter at han kom til Rosenborg fra spanske Villarreal i fjor.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra sportslig leder Erik Hoftun og Rosenborg-trener Per Joar Hansen uten hell.