Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Northug trosset Røkke

Ringte pappa John for å advare mot Red Bull.

GA BLAFFEN I RØKKE: Petter Northug sto imot press fra mange kanter da han til slutt valgte å underskrive sponsoravtalen med den østerrikske leskedrikprodusenten RedBull. Ifølge VG skal Kjell Inge Røkke ha involvert seg personlig i saken.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
GA BLAFFEN I RØKKE: Petter Northug sto imot press fra mange kanter da han til slutt valgte å underskrive sponsoravtalen med den østerrikske leskedrikprodusenten RedBull. Ifølge VG skal Kjell Inge Røkke ha involvert seg personlig i saken. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): Etter noen dagers drakamp valgte Petter Northug til slutt å inngå den lukrative sponsoravtalen med leskedrikken Red Bull, mot faren Johns råd.

Ifølge dagens VG skal også næringslivsleder Kjell Inge Røkke ha advart skikongen mot å skrive under kontrakten.

Røkke er styreleder og eier av Aker Biomarine, som er sponsor for langrennslandslaget. Han skal ha likt dårlig at Petter Northug skulle inngå en personlig avtale med den østerrikske giganten, og ringte dermed pappa John for å si sin mening.

Også tidligere skal Røkke ha gitt Team Northug råd om hvordan man i hans øyne bør bygge opp et sponsorat.

- Vi hadde en telefonsamtale hvor vi snakket om det samme. Jeg tror ikke jeg vil gå noe lenger enn dette, det var en hyggelig samtale, sier John Northug til VG.

Han avviser at Kjell Inge Røkke var ute etter å legge press på sønnen.

- Overhodet ikke, det var ingen dramatikk i dette, sier Northug.

Ifølge avisa skal samtalen ha gjort inntrykk på Northug senior, men Petter valgte altså likevel å skrive under avtalen med Red Bull.

VG spekulerer også på at Røkke selv har vært interessert i å inngå en stor og langsiktig sponsoravtale med vår mest profilerte skiløper.

Medierådgiver for landslaget Rolf Nereng er også rådgiver for Røkke. Han avviser at Røkke har vært i kontakt med Petter med tanke på en slik avtale.

- Det har ikke vært noen kontakt mellom Petter og Kjell Inge i denne saken, men hvem han ellers snakker med i dagliglivet er aldri noe jeg kommenterer i offentligheten, sier Nereng til VG.

INNFLYTELSE: Aker-eier Kjell Inge Røkke sponser langrennslandslaget gjennom Aker Biomarine,
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
INNFLYTELSE: Aker-eier Kjell Inge Røkke sponser langrennslandslaget gjennom Aker Biomarine, Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media