Hevder Northugs situasjon begynner å bli kritisk

Treneren dro til Trondheim i dag.

 UVISST:  Petter Northug kan fortsatt ikke trene som han vil. Nå kan det hende han prioriterer blodhardt inn mot OL i Sotsji. 
Petter Northug reiser fra  løperhotellet og hjem etter  søndagens  vm-fem mil i Val di Fiemme 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UVISST: Petter Northug kan fortsatt ikke trene som han vil. Nå kan det hende han prioriterer blodhardt inn mot OL i Sotsji. Petter Northug reiser fra løperhotellet og hjem etter søndagens vm-fem mil i Val di Fiemme Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug er fortsatt ikke i toppslag etter viruset som rammet langrennsesset.  Han er i trening igjen, men trener svært rolig.

- Han gjennomfører bare rolige økter. Øktene er på 45 minutter og opp til en time og 45 minutter, sier Northugs trener,  Eirik Myhr Nossum til Adresseavisa.

På plass Treneren dro i dag fra Oslo til Trondheim for å være nært sin elev.  De to skal sammen diskutere framtida til Northug, og teste hva han egentlig tåler i tiden som kommer.  Med seks uker igjen til sesongstart på Beitostølen kan starten ryke.

- Vi fokuserer ikke på sesongåpningen nå.  Vi har ett fokus, og det er å få Petter tilbake i treningsmodus, sier Myhr Nossum.

Det er allerede vurdert å droppe det planlagte høydeoppholdet 20.oktober.  Først ble det utsatt, men nå kan hele oppholdet ryke.  Skistjernen er friskmeldt,  men er fortsatt ikke tilbake i full trening, skriver Adresseavisa.

Kritisk Fredrik Aukland, som er trener for Dario Cologna og i Team Xtra personell, mener Northugs situasjon er svært uheldig. Det er mye som er uvisst om situasjonen slik den står i dag.

- Det å miste mye trening i september og oktober er kritisk for en langrennsløper. Det er nå utøverne øker andelen med hard trening, som gjør at de bygger utholdenhet. Det er det aller viktigste for en langrennsløper, sier suksesstreneren til Adresseavisen.

Northug kommer til å droppe flere renn i starten av sesongen om han ikke er i form. Alt handler om å bli så god som mulig under OL i Sotsji.

Det tror også Aukland.  Han tror også at  Northug må kutte flere OL-distanser og konsentrere seg om to til tre løp i Sotsji.

- Å miste så mye trening er en utfordring, men jeg tror likevel Petter vinner gull i OL, sier Fredrik Aukland.