Hevder Ødegaard er hos Real Madrid for å se på forholdene

Skal være observert i Spania.

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard har storspilt i Strømsgodset. Spansk presse hevder talentet var i Spania i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard har storspilt i Strømsgodset. Spansk presse hevder talentet var i Spania i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Stortalentet Martin Ødegaard (15) har vekket interesse hos flere storklubber i Europa og den spanske journalisten José Luis Sánchez hevder Godset-spilleren har vært på Real Madrids treningsfelt, Valdebebas, for å se på forholdene i dag.

- Real Madrid ønsker å signere Martin Ødegaard (norsk, 15 år). Han var på Valdebebas for andre gang. United, Chelsea og Bayern er også interesserte, skriver Sánchez på Twitter.

Sánchez jobber for TV-kanalen La Sexta som blant annet følger Real Madrid tett.

Verken ledelsen i Strømsgodset eller pappa Hans Erik Ødegaard har besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag. Da Dagbladet forsøkte å ringe Hans Erik Ødegaard var det spansk telefonsvarer.

- Ingen historie C More-ekspert Petter Veland som følger spansk fotball har følgende å si om Ødegaard-ryktene:

- Real Madrid har ingen stor historie for å forvalte talenter, men der har de tatt seg selv i nakken de siste årene. De er veldig bevisste på at det er en del av klubben som både kan og må forbedres, sier Veland til Dagbladet.

Han utdyper:

- Dersom Ødegaard virkelig vurderer Real Madrid, som det kan virke som om han gjør, vil det bare bekrefte at han har en helt vanvittig tro på egne ferdigheter der. Nåløyet der er trangere enn noen andre steder, sier C More-eksperten.

Til Aftenposten vil ikke sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, kommentere Ødegaard-ryktene.

- Jeg ser ingen grunn til å kommentere hvor han er. Det er så mye spekulasjoner rundt ham, sier Jostein Flo til avisa.

- Troverdig Veland mener La Sexta og journalist Sánchez er en vanligvis troverdig kilde.

- Han (Sánchez) er i utgangspunktet troverdig. Presseavdelingen i Real Madrid er en av de dårligste i Spania, så journalistene jobber veldig mye på egenhånd for å få informasjon. Han er oftest først ute med både kontrakter og markedsavtaler, sier Veland til Dagbladet.

- Han har mange kontakter. Det at han melder at Ødegaard er i Spania, gjør at jeg tror det fram til det motsatte er bevist. sier C More-eksperten.

Ødegaard er tidligere også blitt koblet til Barcelona og Ajax.

STORSPILL: Martin Ødegaard har vært en komet i Tippeligaen denne sesongen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STORSPILL: Martin Ødegaard har vært en komet i Tippeligaen denne sesongen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Det er alltid et lite «men». Det er ingen som har rett hele tiden. Det som kan ha skjedd er at noen andre enn Sanchez selv har observert en Ødegaard på treningsfeltet til Real Madrid. Dermed kan det ha blitt en liten vandrehistorie av det, og Hans Erik kan ha blitt til Martin, sier Veland.

Ødegaard har selv sagt at han først etter sesongen vil se på mulighetene for neste sesong.

Etter sesongen reiser Ødegaard til flere klubber i Europa for å se på forholdene.

- Det stemmer at det fort kan bli noen besøk hos klubber etter sesongen. Men det er for å være sikker på et eventuelt valg i framtida, sa Godset-spilleren til Dagbladet for to uker siden.

15-åringen har også sagt det bare er aktuelt å spille for en klubb der han er en del av A-stallen.