Hevder Ødegaard er i Tyskland

TV 2 melder at Martin Ødegaard har landet i Düsseldorf onsdag formiddag. Bayer Leverkusen har lenge vært interessert i 20-åringen.

TIL TYSKLAND?: Martin Ødegaard har spilt sin siste kamp for Vitesse. Nordmannen er aktuell for tysk fotball og er nå i landet sammen med sin agent Bjørn Tore Kvarme. Foto: Lars SMOOK / ANP / AFP/NTB scanpix
TIL TYSKLAND?: Martin Ødegaard har spilt sin siste kamp for Vitesse. Nordmannen er aktuell for tysk fotball og er nå i landet sammen med sin agent Bjørn Tore Kvarme. Foto: Lars SMOOK / ANP / AFP/NTB scanpixVis mer

I følge TV2 har Ødegaard landet i Düsseldorf i Tyskland sammen faren Hans-Erik og agenten Bjørn Tore Kvarme rett før klokka 12 onsdag.

Det er foreløpig uvisst om nordmannen er i landet for å diskutere en overgang eller leieavtale til en tysk klubb.

Bekreftet interesse

To klubber har blitt nevnt oftere enn andre i Ødegaard-sammenheng: Ajax og Bayer Leverkusen. Dagbladet har tidligere snakket med Eivind Bisgaard Sundet, ekspert på tysk fotball, som beskrev den Bayer Leverkusen som «en perfekt match» for Ødegaard.

Tidligere har Leverkusen også bekreftet, via sportsdirektør Simon Rolfes, at midtbaneeleganten er en spiller de er interessert i.

Nettopp Leverkusen er en av 5-6 Bundesligaklubber som bare ligger en times biltur eller mindre unna Düsseldorf flyplass.

Viasats ekspert på tysk fotball, Eivind Bisgaard Sundet har tidligere sagt til Dagbladet at han mener Leverkusen ville vært et perfekt valg for nordmannen.

- Det er vanskelig å se at det finnes en bedre klubb for ham akkurat nå. Det er en spesiell klubb i Tyskland. Spillerne liker seg der, det er en trygg og rolig klubb hvor de har ting på stell, sa han, og påpekte at en rekke toppspillere tidligere har - på veien mot å bli spillere i verdensklasse - vært i Bayer Leverkusen.

Tidligere i dag meldte nettstedet Calcio Mercato at Ødegaard takket nei til Serie A-klubben Atalanta, og samtidig rapporterte de om interesse fra Milan.

Det har stormet rundt Ødegaard de siste ukene:

KRITIKK: Etter kampen mot Romania fredag, forklarte Martin Ødegaard kritikken mot Ada Hegerberg. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Vil ha stabilitet

Landslagstrener Lars Lagerbäck fikk spørsmål fra Dagbladet på en pressekonferanse på forrige landslagssamling om hvilke råd han hadde til ettertraktede Ødegaard:

- Det er alltid positivt at du søker deg til et høyere nivå. Jeg synes også du skal se på den sosiale biten. Du må flytte til et sted hvor du tror du kan trives og vil fungere.

- Du må se på klubben. Hvordan spiller den? Og vil treneren virkelig ha deg? Det er mye som skjer i den rare fotballverden i dag.

Ødegaard selv, som scoret sitt første landslagsmål i kollapsen mot Romania, har holdt kortene tett til brystet.

- Litt mer stabilitet har jeg sagt er gunstig, så det går vel mot enten to års lån eller salg med opsjon på å kjøpe tilbake. Jeg kommer til å finne en ny klubb, og det kommer til å bli avgjort i løpet av noen uker, sa han til VG.